Etiopiske lefser eller pannekaker, injera, lages med et lokalt mel av kornsorten teff som sammen med vann får lov å godgjøre seg - les fermentere - før de stekes og brukes til å servere maten på. Du kan også bruke injera til wrap eller som alternativt til bestikk.
I denne oppskriften er det brukt en blanding av hvete og byggmel, siden teff ikke er standardvare i en vanlig butikk. Og fermenteringen er utelatt. Dermed smaker de ikke syrlig slik en injera ville gjøre. Du kan også bruke potetlomper/lefser eller tortillas om det er enklere.
Smaken i denne oppskriften sitter primært i fyllet som kan gjøres mer eller mindre chilisterkt avhengig av hva du liker.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Lefser med lam fra Etiopia

Fremgangsmåte
Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter.
Tips: Dersom du ikke har anledning til å lage injera-lefsene kan du benytte tortilla-lefser.
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Mange herlige oppskrifter med lam
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ItaliaVolum: 0.750 Pris: 269.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.750 Pris: 260.20 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
92 POENG
-
88 POENG