Dagens rett

Lefser med stekt lammekjøtt

Denne spennende retten kommer opprinnelig fra Etiopia, og hvis du tyr til ferdige lefser er dette en rask og smakfull oppskrift.

Vi har fått et stadig mer internasjonalt preg på våre matvaner, og en rekke eksotiske ingredienser er lett tilgjengelig i hyllene i de fleste butikker.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lefser med lam fra Etiopia

Fremgangsmåte

Injera:
Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien.

Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter.

Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
 
Beg tebs:
Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær.
 
Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt. Serveres til lefsene. En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.

Tips: Dersom du ikke har anledning til å lage injera-lefsene kan du benytte tortilla-lefser.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen