Legg linsene i vann ca. 2 timer.
Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen.
Tips:
Om det ikke blir nok kraft til suppen, kan du tilsette vann.
Rens skjellene.
Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering.
Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter. Legg brødraspet på en tallerken. Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter. Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.
Suppen:
Kok grønnsakene og linsene møre i melk og blåskjellkraft. Mos (bruk gjerne blender) og sil suppen gjennom en middels fin sikt.
Smak til med salt og pepper.
Tips:
Suppen kan serveres uten å moses.
Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering.
Resten av blåskjellene fordeles på tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Fordel i tallerkenene og server med spydene på toppen.
Pyntes med frisk kjørvel.