Dagens rett

Linsesuppe med sprøstekte blåskjell

Vi holder oss trofast til sjøens godsaker i dag også. Blåskjell gir en svært god smak til dagens middagsforslag, og til retten som helhet kan vi trygt anbefale en frisk muscadet fra Loire.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Linsesuppe med sprøstekte blåskjell

Fremgangsmåte

Legg linsene i vann ca. 2 timer. Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen. Rens skjellene. Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering. Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter. Legg brødraspet på en tallerken. Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter. Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.

Suppen:
Kok grønnsakene møre i melk og blåskjellkraft. Mos grønnsakene og sil suppen. Suppen kan serveres med hele terninger uten at de moses. Smak til med salt og pepper. Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering. Resten av blåskjellene fordeles i 4 tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Pyntes med frisk kjørvel.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen