Luftige vaniljecupcakes med blåbær

Luftige vaniljecupcakes med blåbær

Disse vakre vinterblomstene av noen cupcakes vil vekke begeistring og etterspørsel. Oppskriften er lett som bare det.

Jeg har aldri vært og kommer aldri til å bli noen stor fan av cupcakes overpyntet med altfor mye smørkrem.

Fancy navn

Disse kremene får ofte fancy navn som for eksempel: angel feather icing, vanilla frosting osv. Uansett hvilket navn en krem oppå en cupcake eller muffin får, er det smaken og konsistensen  som avgjør, og som gir meg inspirasjon til å teste ut nye oppskrifter.

Prøv denne oppskriften på cupcake

Jeg lærte en gang av en flink konditor at når man lager cupcakes, er det viktig at forholdet mellom krem og kake er 1/3 krem og 2/3 kake. Dette for å unngå at kremen klumper seg i ganen når du tar en bit av herligheten.

Ikke for mye krem

Det vil altså si at når du sprøyter ut krem oppå en cupcake, skal ikke denne kremdotten være like stor som kaken selv.

Flere kaker finner du her

Ellers er det også slik at jo lettere konsistens en krem har, jo bedre smaker cupcaken. Det betyr at en krem på basis av kremfløte smaker lettere og friskere enn en krem laget av smør og melis.

I denne oppskriften har jeg brukt en blåbærmousse og samtidig blandet frosne blåbær i den faste røren slik at kakene skal bli ekstra saftige.

TIPS:  Jeg har fylt hver muffinsform med ca 50 g røre. I hver form har jeg lagt 5-6 blåbær. Hvis du har mer blåbær i og bruker frosne bær, bør du forlenge steketiden med 3-4 minutter. Se flere kokketips

 

Vaniljecupcakes med blåbærmousse

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

Muffin/cupcake
125 g
3 stk
Blåbærmousse
2.25 dl

Fremgangsmåte

Cupcake/muffin:
Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg og sikt inn det tørre.

Rør fløten inn på slutten.

Fyll formene med ca 55 g røre. Legg til slutt blåbær oppi. Dytt dem litt inn i røren slik at de ikke blir liggende på overflaten. Stek i 15-20 minutter ved 170 grader.

Blåbærmousse:
Kjør blåbær sammen med sukkeret i en hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt slik at frøene blir fjernet. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.

Varm opp ⅓ av blåbærpureen i en liten kasserolle.

Klem vannet godt ut av gelatinplatene og rør dem inn i den varme blåbærpureen til de oppløses. Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn resten av den kalde blåbærpureen.

Hell alt over i en bolle. Vend inn myk pisket krem, litt etter litt, og ha moussen over i en sprøytepose med en bladtipp. En slik får du kjøpt i velassortere kjøkkenbutikker som Jernia og Kitch'n. Sprøyt ut fire «kronblader». Pynt med et blåbær i midten av «blomsten».

Tips: Jeg har fylt hver muffinsform med ca 50 g røre. I hver form har jeg lagt 5-6 blåbær. Hvis du har mer blåbær i og bruker frosne bær, bør du forlenge steketiden med 3-4 minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen