Mat på grillen for store og små

17. mai er det høy stemning og masse snacks, brus, is og selvfølgelig; god mat. For mange er det blitt en tradisjon å grille på denne festdagen. Her får du noen forslag til hva både store og små kan nyte, ikke bare mens de holder grillspydet, men også får
Redaksjonen
17 Mai 2003 - 02:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Tigerspyd

Tigerspyd

Fremgangsmåte

Kutt opp så mange biter som du trenger. Terningene av kjøtt kan være ca 2x2 cm.

Træ først på en kjøttebit, så paprika, så kjøtt, deretter ananas og kjøtt og til slutt. Legg tigerspydet på grillen. Pensle med litt grillolje like før det er ferdigstekt.

Sendt inn av mat.no

Vurder oppskriften

Barnas pølsespyd

Barnas pølsespyd

Fremgangsmåte

  1. Kutt opp pølsa i 3 eller 4 biter.
  2. Træ først på en pølsebit, så paprika, så pølse igjen, så mais og slik fortsetter du til du ikke har mer igjen.
  3. Stek pølsespydet på grillen.

Flere gode retter for barna

Tips:
Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann i 30 minutter før du lager ferdig spydene. Da tar ikke spydene fyr på grillen like lett.

Flere grillretter finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kirsebærgrillet indrefilet

Kirsebærgrillet indrefilet

Fremgangsmåte

  1. Lag marinade av kirsebærlikør, olje og pepper. Legg indrefileten i en stor plastpose og hell dette over. La den ligge i marinaden natten over, eller lenger.
  2. Ta fileten ut av marinaden, pensle den med olje, ha på salt, og grill den ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte.
  3. Reduser grillvarmen og stek den videre ca. 35-45 minutter. Bruk steketermometer i midten av fileten. Når det viser 60-65° C hvis du ønsker det medium stekt. La det hvile minst 15 minutter før det skjæres opp.
  4. Vask og skrell løkene og pakk dem inn i aluminiumsfolie med en smørklatt i passe porsjonspakker. Grill de sammen med fileten i ca. 8-10 minutter.
  5. Damp aspargesbønnene i 2 minutter og skyll i kaldt vann. Vend i smør. 
  6. Sausen: Lag rødvinssaus etter denne oppskriften. Tilsett kirsebærkompott eller -syltetøy. Smak til med salt og pepper.
  7. Server indrefilet med grønnsaker og saus.

Se hva annet du kan bruke kirsebær til

Mange oppskrifter med indrefilet

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her