Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Dagens rett

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning

Og det trives den usedvanlig godt med.
Aase E. Jacobsen
24 April 2021 - 00:05

Om du ikke vil ha pasta i salaten, gjør som jeg og bruk kokt bygg, det gir enda mer tyggemotstand. Og siden friske erter er vanskelig å få tak i, er de fryste helt supre å bruke. 

Se våre andre oppskrifter med skrei

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Skrei med pastasalat og parmesansaus

Fremgangsmåte

Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 15 minutter i romtemperatur. 

Skyll av saltet i kaldt vann, tørk skreien lett med tørkepapir, og skjær den i serveringsstykker. Finhakk hvitløk og timian. Ha rapsolje i en stekepanne og stek skreistykkene med skinnsiden ned på middels varme til dem har fått en gyllen brunfarge, 3-4 minutter. Snu skreien, senk temperaturen og tilsett hvitløk, timian og smør i stekepannen. Øs det smeltede smøret over skreien mens den stekes. Fisken er ferdig når den flaker seg. Dryss litt pepper over skreien.

Pastasalat
Kok pasta etter anvisning på pakken. Finhakk rødløk og persille. Bland den ferdigkokte pastaen med rødløk, persille, erter og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og sitronsaft.

Parmesansaus
Kok inn matfløte og melk til det tykner. Rør inn revet parmesan og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Krutonger
Skjær skorpen av brødet. Riv brødet i små biter, og stek dem sprø i en stekepanne med smør og olivenolje. Krydre med salt og pepper. Server skreien med pastasalat og parmesansaus, og topp med sprø krutonger. Tips: Krutongene kan også stekes i stekeovnen på 150 °C i 15 minutter.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg
+
Tester
Nyheter basis mai 2021

Mai byr på en håndfull lyspunkter i basishylla som er vel verd å plukke med seg

Det er bare et par produkter som står i fare for å bli utsolgt, mens andre kjenninger har fått fast plass.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til
Ukens drink

En flytende forsmak på sommeren som gir umiddelbar lyst på en slurk til

Denne friske drinken med sine dype undertoner av amerikansk whiskey stimulerer drømmene om den kommende sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår
Ukens kake
Karlsbaderboller med rabarbra

Boller fylt med rabarbra gir en klar smak av vår

Rabarbraen i hagen er ikke klar ennå, men i butikken og kanskje også i fryseren finnes det noe du kan bruke i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover
Godbiter i pollisten

Nå kan sommeren (og friheten) bare komme - her er vinen som passer i tiden framover

Det er denne rødvinen du skal nyte i den lyse og friere tiden vi går i møte.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til
Dagens rett
Karibisk fisketaco på grillen

I dag lager du tacoen på grillen og med mer trøkk enn du er vant til

I denne oppskriften er kjøttdeigen byttet ut med fisk og tilbehøret er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her