Musserende slik de var i 2008

Redaksjonen
31 Oktober 2008 - 17:14

Høysesongen for vin med bobler nærmer seg. Selv om tilbudet av champagne i fullsortiment er til å leve med med nærmere 50 produkter, er tilskuddet i november absolutt velkomment. Noen gode musserende omfattes også av lanseringen.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2008. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende:

÷ (92p)
Veuve Clicquot Rare Vintage 1988 Brut
Veuve Clicquot Ponsardin
Frankrike - Champagne
44420 VSD - kr 599,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moët Hennessy Norge
Farge og duft: Gullgul. Moden kompleks duft med mye høy, brød, lær, mokka og smør.
Smak: Fyldig anslag, moden og elegant, kompleks hele veien, fine syrer og myk deilig mousse, balansert sødme, sitter godt og lenge. (1988)
Bruksområde: Gode retter med sjømat eller lyst kjøtt, gjerne sopptilbehør.
Vurdering: En spennende og vellagret champagne som vil utvikle seg videre i minst tre-fire år. Godt kjøp. (1988)
Laget av: 57% Pinot Noir, 32% Chardonnay, 12% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning etter degorgement
Bestill her:
÷ (91p)
Veuve Clicquot Brut Rosé
Veuve Clicquot Ponsardin
Frankrike - Champagne
44022 VSD - kr 409,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Moët Hennessy Norge
Farge og duft: Varm rosa. Vellagret og ganske kompleks duft med innslag av lær, mokka, modne røde bær.
Smak: Modent fruktig anslag, flott mousse, veldig god fylde, frisk deilig og lang finish, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Forretter med lyst kjøtt.
Vurdering: En flott rosé champagne som er deilig nå men som vil holde fint i fem år til. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 50-55% Pinot Noir, 15-20% Pinot Meunier, 28-33% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (89p)
Bruno Paillard Première Cuvée Brut
Bruno Paillard
Frankrike - Champagne
55184 Vininor - kr 342,20 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Vininor
Farge og duft: Lys gul. Fin mineralsk duft med noe sitrus og brød.
Smak: Fruktig anslag, veldig gode syrer og god mousse, fin fasthet, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En god og frisk champagne for de neste tre-fire årene. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 45% Pinot Noir, 33% Chardonnay, 22% Pinot Meunier
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: 25% av basevinen er lagret på eikefat, 42 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (88p)
Part des Anges 1980 Extra Brut
Union Champagne Avize
Frankrike - Champagne
80118 Vectura - kr 1 399,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Bakken Vin & Gourmet
Farge og duft: Gullgul. Veldig utviklet duft, vellagret med toner av lær, mineraler, stein.
Smak: Fyldig anslag, veldig moden stil, tørr litt mager finish. (1980)
Bruksområde: Lyst kjøtt uten for kraftige smaker.
Vurdering: En svært moden champagne som må behandles med varsomhet. Mer morsom enn noe annet. Knapt verd prisen. (1980)
Laget av: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:
+ (87p)
Rolet Crémant de Jura 2004, Brut
Rolet Père et Fils
Frankrike - Jura
10408 Vectura - kr 144,40 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Vectura
Farge og duft: Lys gulgrønn. Moden elegant flintpreget mineralsk duft med grønne epler og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, godt skum, fruktig stil, noe mineraler i midten, vokser utover, frisk og god finish. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt, fet fisk.
Vurdering: En særpreget og god musserende for de neste fire årene. Meget godt kjøp. (2004)
Laget av: 54% Chardonnay, 23% Poulsard, 23% Savagnin
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 30 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
+ (87p)
Martel Brut Prestige
G.H. Martel & Co.
Frankrike - Champagne
15561 Vectura - kr 244,80 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Strag
Farge og duft: Lys gul. Moden fruktig duft, elegant med fine brød- og mokkatoner.
Smak: Fruktig anslag, veldig god syre, fin mousse, frisk og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En frisk og god champagne med fin karakter. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 15 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Crémant du Jura Brut
Benoit Badoz
Frankrike - Jura
80085 VSD - kr 146,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Farge og duft: Lys gulgrønn. Elegant mineralskduft.
Smak: Følger duften, mye særpreg, fint sitrusbitt, mye brødkarakter, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt, fet fisk.
Vurdering: En særpreget musserende som er best innen tre år. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 19 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Gremillet Brut Sélection
Champagne Gremillet
Frankrike - Champagne
49439 VSD - kr 198,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys gul. Moden duft av gule epler og brød.
Smak: Litt aggressiv i anslaget, litt kantete, men god og moden karakter, sitter godt med god syrefriskhet hele veien, tørr og god finish. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff.
Vurdering: En god champagne for de neste to årene. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 36-42 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(86p)
Bloomsbury Brut 2005
Ridgeview Wine Estate
England
61979 VSD - kr 239,80 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Terroir
Farge og duft: Lys gulgrønn. Modne epler og sitrus, frisk duft.
Smak: Fruktig anslag, god mousse, fine syrer, moden fruktkarakter, fint bitt utover, sitter godt med fine sitrustoner. (2005)
Bruksområde: Fingermat.
Vurdering: En svært frisk musserende som er best innen et par år. Verd prisen. (2005)
Laget av: 57% Chardonnay, 29% Pinot Meunier, 14% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 26 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
(84p)
Ca'Bertaldo Prosecco di Valdobbiadene Brut
Ca'Bertaldo
Italia - Veneto
46720 VSD - kr 122,10 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Lys gul. Frisk duft av epler, litt pære.
Smak: Fruktig anslag, fin fedme, god mousse, veldig fruktig stil, godt skallpreg i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, drinker.
Vurdering: En fruktig og lettlikendes musserende. Nå. Vel verd prisen. (UÅ)
Laget av: 100% Prosecco
Alkoholinnhold: 11,5 % vol
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her