Drikke
Mye god rødvin for pengene

Mye god rødvin for pengene

Denne produsenten fra  Piemonte kan mer enn sin prisgunstige dolcetto. Ikke minst byr baroloen og barberaen på mye godt og spennende i glasset.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2014 - 07:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Peccheninos dolcetto San Luigi Dolcetto di Dogliani 2012 (56701)er kjent for å være god vinvaluta i denne sammensatte kategorien. Dogliani regnes da også som en form for grand cru for denne druen. San Luigi er dessuten en ekstra god vinmark, også produsenten Chionetti, Doglianis kanskje fremste navn, lager vin herfra.

Dolcetto som er en statsminister verdig

Dogliani ligger rett sør for Barolo-området, og Pecchenino lager ikke uventet barolo også. Druene til Pecchenino San Giuseppe Barolo 2008 (1247)kommer fra deres tre hektar i Monforte d’Alba, kilde til noen av de kraftigste baroloene. San Giuseppe som er et underområde av Monforte, på grensen til Dogliani, har Le Coste som sin mest kjente «cru».

Kun naturgjær

Vår vin er ikke fra Le Coste alene, men fra tilsvarende forhold når det kommer til jordsmonn (kalkholdig) og eksponering (sørvendt). Parsellene ligger litt høyere og drueutvelgelsen litt mindre streng. Selve vinfremstillingen er litt raskere, med kortere ekstraksjonstid (20 mot 30 dager for Le Coste) og bare to år (mot tre for Le Coste) i 25 hl store fat.

 

Tradisjonell eller moderne barolostil?

Det gir en relativt transparent stil hvor alle de gode nebbiolotonene blir framtredende. Hos Pecchenino brukes for øvrig bare druenes egne gjærsopper.

Kraftbarbera

Noen få flasker (til rabattert pris) er igjen – kun på Nesodden-polet - av Pecchenino Barolo Le Coste 2004 (57467)som altså har fått noen flere år på seg og dermed er noe mer drikkevennlig, men altså en vin som fortsatt tåler lang lagring. 2004 er et litt lettere år enn 2008 og gir derfor ikke full uttelling for denne cru-en.

Barberaen, Quass Barbera d'Alba 2007 (56702), er en real kraftpakke med mye alkohol, takket være den sørvestlige beliggenheten til vinmarken Quass. Også den en vin som er bygd for kjelleren.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her