Mye god rødvin for pengene

Mye god rødvin for pengene

Denne produsenten fra  Piemonte kan mer enn sin prisgunstige dolcetto. Ikke minst byr baroloen og barberaen på mye godt og spennende i glasset.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Peccheninos dolcetto San Luigi Dolcetto di Dogliani 2012 (56701) er kjent for å være god vinvaluta i denne sammensatte kategorien. Dogliani regnes da også som en form for grand cru for denne druen. San Luigi er dessuten en ekstra god vinmark, også produsenten Chionetti , Doglianis kanskje fremste navn, lager vin herfra.

Dolcetto som er en statsminister verdig

Dogliani ligger rett sør for Barolo-området, og Pecchenino lager ikke uventet barolo også. Druene til Pecchenino San Giuseppe Barolo 2008 (1247) kommer fra deres tre hektar i Monforte d’Alba, kilde til noen av de kraftigste baroloene. San Giuseppe som er et underområde av Monforte, på grensen til Dogliani, har Le Coste som sin mest kjente «cru».

Kun naturgjær

Vår vin er ikke fra Le Coste alene, men fra tilsvarende forhold når det kommer til jordsmonn (kalkholdig) og eksponering (sørvendt). Parsellene ligger litt høyere og drueutvelgelsen litt mindre streng. Selve vinfremstillingen er litt raskere, med kortere ekstraksjonstid (20 mot 30 dager for Le Coste) og bare to år (mot tre for Le Coste) i 25 hl store fat.

 

Tradisjonell eller moderne barolostil?

Det gir en relativt transparent stil hvor alle de gode nebbiolotonene blir framtredende. Hos Pecchenino brukes for øvrig bare druenes egne gjærsopper.

Kraftbarbera

Noen få flasker (til rabattert pris) er igjen – kun på Nesodden-polet - av Pecchenino Barolo Le Coste 2004 (57467) som altså har fått noen flere år på seg og dermed er noe mer drikkevennlig, men altså en vin som fortsatt tåler lang lagring. 2004 er et litt lettere år enn 2008 og gir derfor ikke full uttelling for denne cru-en.

Barberaen, Quass Barbera d'Alba 2007 (56702) , er en real kraftpakke med mye alkohol, takket være den sørvestlige beliggenheten til vinmarken Quass. Også den en vin som er bygd for kjelleren.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 

Pecchenino San Giuseppe Barolo 2016

Produsent:
Pecchenino
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
499,90 kr
Varenummer:
124701
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Quass Barbera d'Alba 2007

Produsent:
Pecchenino
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
56702
89 Poeng
Les smaksnotatene »

San Luigi Dolcetto di Dogliani 2012

Produsent:
Pecchenino
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
164,90 kr
Varenummer:
56701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen