Drikke
Mye god rødvin for pengene

Mye god rødvin for pengene

Denne produsenten fra  Piemonte kan mer enn sin prisgunstige dolcetto. Ikke minst byr baroloen og barberaen på mye godt og spennende i glasset.
Aase E. Jacobsen
27 Februar 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Peccheninos dolcetto San Luigi Dolcetto di Dogliani 2012 (56701)er kjent for å være god vinvaluta i denne sammensatte kategorien. Dogliani regnes da også som en form for grand cru for denne druen. San Luigi er dessuten en ekstra god vinmark, også produsenten Chionetti, Doglianis kanskje fremste navn, lager vin herfra.

Dolcetto som er en statsminister verdig

Dogliani ligger rett sør for Barolo-området, og Pecchenino lager ikke uventet barolo også. Druene til Pecchenino San Giuseppe Barolo 2008 (1247)kommer fra deres tre hektar i Monforte d’Alba, kilde til noen av de kraftigste baroloene. San Giuseppe som er et underområde av Monforte, på grensen til Dogliani, har Le Coste som sin mest kjente «cru».

Kun naturgjær

Vår vin er ikke fra Le Coste alene, men fra tilsvarende forhold når det kommer til jordsmonn (kalkholdig) og eksponering (sørvendt). Parsellene ligger litt høyere og drueutvelgelsen litt mindre streng. Selve vinfremstillingen er litt raskere, med kortere ekstraksjonstid (20 mot 30 dager for Le Coste) og bare to år (mot tre for Le Coste) i 25 hl store fat.

 

Tradisjonell eller moderne barolostil?

Det gir en relativt transparent stil hvor alle de gode nebbiolotonene blir framtredende. Hos Pecchenino brukes for øvrig bare druenes egne gjærsopper.

Kraftbarbera

Noen få flasker (til rabattert pris) er igjen – kun på Nesodden-polet - av Pecchenino Barolo Le Coste 2004 (57467)som altså har fått noen flere år på seg og dermed er noe mer drikkevennlig, men altså en vin som fortsatt tåler lang lagring. 2004 er et litt lettere år enn 2008 og gir derfor ikke full uttelling for denne cru-en.

Barberaen, Quass Barbera d'Alba 2007 (56702), er en real kraftpakke med mye alkohol, takket være den sørvestlige beliggenheten til vinmarken Quass. Også den en vin som er bygd for kjelleren.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her