Fiskesuppe med fennikel

Fiskesuppe med fennikel
Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Engelsk fiskesuppe med fennikel

Engelsk fiskesuppe med fennikel

Fremgangsmåte

Skjær fennikel og purre i tynne ringer. Surr grønnsakene i smør et par minutter. Hell over kraft og laurbærblad og la det hele småkoke ca 10 minutter. Ta opp laurbærbladet. Skjær poteter i terninger og tilsett disse sammen med fløten.

Kok noen minutter og smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i biter og la den trekke i suppen til den er ferdig kokt. Ha rekene i suppen og server den straks.

Pynt med hakket fennikeltopper. 

Lær hvordan du lager fiskekraft her

Se mange flere lekre fiskesupper her

Her finner du mange flere gode supper

Flere deilige kjøttsupper finner du her

9 lettlagete supper å ta med på tur

Slik lager du kraft selv

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Cannelloni med krabbe og syltet fennikel

Fremgangsmåte

Kok pastaplatene i lettsaltet vann med litt olivenolje og avkjøl dem i isvann.

Ta pastaplatene opp av vannet og tørk av noe av vannet. Legg dem på oljet bakepapir.

Fres spinat, løk og hvitløk lett sammen i olje til spinaten faller sammen.

Bland inn krabbekjøttet, parmesan og cottage cheese. Smak til med salt og pepper.

Fordel krabbefyllet på pastaplatene og rull dem sammen til et fint rør.

Legg cannelloniene på smurt bakepapir og dekk dem med folie. Varm dem ved 120 grader i ca 5 min like før servering.

Sitrussyltet fennikel og sitrusjy:
Fres fennikelen lett i olje og smør. Rør inn sukkeret og press over appelsinsaft og sitronsaft.

La det koke inn til det begynner å tykne. Smak til med salt, pepper og persille.

Fordel fennikelen på toppen av cannelloniene og drypp sjyen rundt. Server nybakt brød og en blandet salat ved siden av.

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Her finner du mange andre oppskrifter på fiskesupper

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

 

Sendt inn av Norsk sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje

Bakt breiflabb med grillet paprika, syltet fennikel, bakt tomat, beurre blanc, dillolje

Fremgangsmåte

Syltet fennikel:
Kok opp eddik, sukker og vann med fennikelfrø og korianderfrø. Avkjøl. Skjær fennikel på mandoline eller med ostehøvel. Ha fennikelen i laken og stå over natten i kjøleskapet. Den holder fint i 1 uke. Til denne rette trenger du halvparten.

Dillolje:
Ha olje, salt og dill i en blender og kjør til pure.Ha i en kjele og varm opp. La trekke i 10-15 minutter. Sil over i et glass med lokk (men avkjøl før du skrur på lokket). Til denne retten trenger du ca 1 dl dillolje.

Slik lager du retten:
Krydre fileten med salt og pepper og bakes så i ovnen på 75 grader til den har en kjernetemperatur på 45 grader. La hvile i 5-10 minutter.

Del paprikaen i to og bak i ovnen på 180 grader i 15 minutter. Skrell av skinnet og krydre med salt, pepper og litt limejuice. Del tomatene i to og strø over salt og sukker. Stekes i ovnen på 100 grader i 20 minutter.

Varm opp den syltede fennikelen.

Kok finhakket løk og hvitvin til nesten all vinen er borte. Tilsett en halv dl fløte, kok opp og pisk inn 2/3 deler av smøret. Smak til med limesaft og salt. Pynt med dill og noen dråper grønn dillolje.

Her er det mange flere oppskrifter med breiflabb

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Her finner du alle oppskriftene vi har med fennikel

Fennikel kan også brukes i desserter - bare se denne oppskriften

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Melkeposjert skrei med sprøstekt spekeskinke og kremet fennikel

Melkeposjert skrei med sprøstekt spekeskinke og kremet fennikel

Fremgangsmåte

Skrei:
Dryss fiskefiletene med grovt salt og la dem ligge i ca. 20 min. før saltet skylles av. Tørk fisken med litt kjøkkenpapir.
 

Sprøstek spekeskinkeskivene i en tørr panne og hakk dem i biter. Du kan også spare på litt større flak til servering.

Varm opp melk og hvitløk i en gryte til 70 grader. Ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5-10 min eller til fisken har en kjernetemperatur på 55-60 grader. Ta fiskestykkene forsiktig ut med en hullsleiv og la dem renne litt av seg.

Kremet fennikel:
Fres grønnsaken i smør i en gryte. Tilsett vin og kok til den er fordampet og grønnsakene er myke, ca. 5 min. Ha i fløten og la det småkoke til fløten har tyknet, ca. 10 min.
 
Servering:
Server den melkeposjerte skreien med kremet fennikel og et dryss sprø spekeskinke.
 
Tips:
Posjert i melk blir skreien enda hvitere og fastere i fisken. Den milde og gode smaken kommer dermed mer fram.
 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak
+
Ukens vin

Slik smaker Provence-vin når topprodusent fra Burgund står bak

Det er nemlig Seysses-familien kjent fra Dujac som står bak disse vinene som koster en brøkdel av deres burgundere og dermed byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Chassagne-Montrachet i 2019 er en drømmekombinasjon – som denne

Den kommer dessuten fra en produsent som først nå er tilgjengelig i Norge, og det er et vellykket møte.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv
Dagens rett
Brytebrød med feta, parmesan og soltørket tomat

Dette brytebrødet er nesten et måltid i seg selv

Du trenger bare en suppe eller salat ved siden av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før
Dagens rett
Luksuriøs skagenrøre på brioche

Så råflott har du ikke servert skagenrøren før

I denne oppskriften blir den klassiske skagenrøren tatt til nye eksklusive høyder. Inspirert av amerikanernes lobster roll, trer rekene til side til fordel for sjøkreps og hummer, og byr på en smaksopplevelse uten like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her