Salat med parmesan og fennikel

Salat med parmesan og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Del fennikelen på langs og fjern rotfestet. Kutt bladene i meget tynne skiver. Bruk en ostehøvel eller en mandolin. Den kan også brukes til å skjære parmesanen i tynne skiver.
  2. Bland fennikelstrimlene og salatbladene i en bolle.
  3. Lag en enkel dressing av olivenolje, sitronsaft, pepper og salt. Hell den over salaten og bland godt.
  4. Legg osteskivene på toppen eller bland dem inn i salaten og server.
  5. Pynt gjerne med fennikelbladene. 

Tips:
Hvis du blansjerer fennikelen i 2 minutter og så kjøler raskt ned med iskaldt vann, får du ut mer sødme og salaten blir enda bedre. 

Se alle de utvalgte deilige rettene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Ostesalat med oliven, epler og fennikel

Ostesalat med oliven, epler og fennikel

Fremgangsmåte

  1. Press saften ut av limen, og bland den sammen med alt til dressingen.
  2. Del fennikel i to men ta vare på det grønne til pynt.
  3. Kok fennikel i lettsaltet vann i 2-3 minutter. Avkjøl i kaldt vann.
  4. La den renne godt av seg og skjær så i tynne skiver.
  5. Legg løkskivene i kaldt vann.
  6. Skrell og skjær eplet i tynne skiver. 
  7. Valnøttkjernene kan ristes i tørr panne for ekstra smak.
  8. Bland alt til salaten i en salatbolle og hell over dressingen.

Se alle de utvalgte deilige rettene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Sommersalat med fennikel

Sommersalat med fennikel

Fremgangsmåte

  1. Forvell først asparges, sukkererter og neper i lettsaltet vann ca. 2-3 min. eller til alt er knapt mørt.
  2. Gjenta med fennikelskivene men de trenger bare 1-2 minutter, Skyll godt i rennende, kaldt vann.
  3. Skjær reddik, sommerkål og isbergsalat i svært tynne skiver/strimler. Ha i iskaldt vann i 5 minutter. 
  4. Bland alle grønnsakene bortsett fra fennikelskivene på et serveringsfat.
  5. Fordel røykelaks og kokte el stekte skalldyr over. Topp med frisk dill og fennikelskivene. 
  6. Bland dressingen og fordel over salaten.
  7. Server med varmt brød eller rundstykker og gjerne en rømmedip ved siden av.

Tips: Asparges kan fint byttes ut med aspargesbønner. 

Se alle de utvalgte deilige oppskriftene med fennikel

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her