Nyhetene på polet november 2010 - Røde bag-in-box

Redaksjonen
04 November 2010 - 17:28

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Røde bag-in-box

(84p)
Natale Verga Montepulciano d'Abruzzo 2008
Natale Verga
Italia - Abruzzo
51739 VSD - kr 318,30 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Scan Vin
Farge og duft: Dyp ung rød. Ok duft, jordsmonnspreget med røde og mørke bær, litt rustikk.
Smak: Bra fylde i starten, fin syre, rund og lettdrikkelig med bra karakter, sitter godt med fin friskhet samt noe stall og jordsmonn i finishen. (2008 BiB)
Bruksområde: Gryter, grillmat.
Vurdering: En vellaget boksvin. Nå. Meget godt kjøp. (2008 BiB)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

(84p)
Moncaro Montepasso
Moncaro
Italia - Marche
15725 Vectura - kr 385,00 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vinkjelleren
Farge og duft: Tett dyp rød. Relativt rik duft med mye jordsmonn, modne mørke bær.
Smak: Bra fylde i starten, god frukt, fin lett sødme, god munnfull, fin syre, moden frukt, myke tanniner, men likevel godt bitt i finishen, også noe bærsødme. (UÅ BiB)
Bruksområde: Gryter, grillmat.
Vurdering: En vellykket boksvin. Nå. Meget godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 10 md. lagring i store og små franske eikefat
Bestill her:

÷ (83p)
Trapiche Zaphy Cabernet Sauvignon Syrah
Bodegas Trapiche
Argentina - Cuyo
52302 Vectura - kr 249,90 (200cl)
Basisutvalg, kategori 6
Farge og duft: Dyp ung rød. Fin ung frisk duft med friske bærtoner og lett sødme.
Smak: Bløtt anslag, veldig myk med fin syre, fine tanniner, lett sødme fra sjokolade, fint bitt utover, sitter bra. (UÅ BiB)
Bruksområde: Lettere retter.
Vurdering: En ren, frisk og god boksvin. Nå. Godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 80% Cabernet Sauvignon, 20% Syrah
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (83p)
Danie's Backyard Blend 2008
Danie Malan
Sør-Afrika - Swartland
59783 Trebuchet - kr 389,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Excellars
Farge og duft: Dyp varm rød. Modne solbær,noe fat, sjokolade.
Smak: Bløtt anslag, myk og sødmefylt, bløt men bra syre, lett bitt i finishen, også mye sødme, litt varm i frukten, men sitter godt. (2008 BiB)
Bruksområde: Kosevin.
Vurdering: En bløt og rund boksvin. Nå. Godt kjøp.. (2008 BiB)
Laget av: 58% Tinta Barocca, 38% Shiraz, 2% Touriga Nacional, 2% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8 md. lagring i franske- og amerikanske eikefat
Bestill her:

÷ (82p)
Da Luca Barbera 2008
MGM Mondo del Vino
Italia - Piemonte
15721 Cuveco - kr 299,90 (225cl)
Basisutvalg, kategori 6
Best Cellars
Farge og duft: Dyp ung rød. Moden jordsmonnspreget duft med litt mokka.
Smak: Bløtt anslag, god syre, god frukt, saftig og frisk med lett bitt utover, noe mokkasødme i finishen. (2008 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En helt grei boksvin. Nå. Godt kjøp. (2008 BiB)
Laget av: 100% Barbera
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. lagring for 20% av vinen i franske eikefat
Bestill her:

÷ (81p)
Odfjell Armador Cabernet Sauvignon Carmenère
Odfjell Vineyards
Chile - Central Valley
52470 Vectura - kr 326,60 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Vingruppen Norge
Farge og duft: Dyp kald rød. Moden duft av mørke bær, jord og litt sjokolade.
Smak: Bløtt anslag, veldig bløt og moden med ok syre og fin friskhet i finishen. (UÅ BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En lettdrikkelig og rund boksvin med bra friskhet. Nå. Godt kjøp. (UÅ BiB)
Laget av: 90% Cabernet Sauvignon, 10% Carmenère
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

÷ (81p)
Pasqua Colori d'Italia Corvina 2009
Pasqua
Italia - Veneto
52788 VSD - kr 339,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
Bibendum
Farge og duft: Dyp kald rød. Noe fat og mokka i duften.
Smak: Bløtt anslag, fruktig og frisk men også en del mokkasødme som gjør den litt enkel. (2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En veldig folkelig vinstil, men likevel god. (2009 BiB)
Laget av: 100% Corvina
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 6-7 md. fatlagring for 10% av vinen
Bestill her:

(76p)
Åkesson Terra dell'Oro Merlot Syrah 2009
Peter Mertes Weinkellerei
Italia - Sicilia
15719 Vectura - kr 349,70 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
ProVino
Farge og duft: Dyp rød. Litt stall og mørke bær i duften, litt ufrisk.
Smak: Bløtt anslag, moden og ufrisk i frukten, men ok syre, bløte runde tanniner.(2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: Ikke heltvellykket boks. Nå. (2009 BiB)
Laget av: 60% Merlot, 40% Syrah
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5 md. lagring i franske eikefat
Bestill her:

(75p)
Amore Passo Malvasia Nera Primitivo 2009
MGM Mondo del Vino
Italia - Puglia
15727 VSD - kr 369,90 (300cl)
Basisutvalg, kategori 6
WineWorks
Farge og duft: Tett dyp rød. Søtlig lett jordlig duft.
Smak: Bløtt søtlig anslag, mye sødme, litt slapp i frukten, veldig moden, ok syre, emmen finish. (2009 BiB)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En søtladen vin i Doppio Passo-klassen. Nå. (2009 BiB)
Laget av: 70% Malvasia Nera, 30% Primitivo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 80% av vinen er begrenset fatlagret
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her