Dagens rett

Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Foto: (iStock)

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til
01 Februar 2025 - 00:00

Når kalvekjøtt er så godt, må selvsagt kalveskankene være enda bedre. I hvert fall gir de en helt unik dybde til en enkel italiensk klassiker som denne.

Hemmeligheten er den lange koketiden hvor hver minste aroma utnyttes.

På denne tiden av året er tilbudet av gode friske tomater dessverre ikke det beste, men du kan fint bruke hermetiske tomater - velg da de beste. For i en gryte som denne får de lov å spille hovedrollen.

Stikk innom slakteren og en velassortert grønnsakshandler i dag og skaff deg råvarene. Mens du likevel er ute og går (eller kjører), kan du jo ta veien innom polet for dagens vinforslag.  

Se våre andre oppskrifter med skank

Kalveskank med tomat

Kalveskank med tomat

Fremgangsmåte

  1. Legg soppen og de soltørkede tomatene i vann, ca. 2 timer.
  2. Varm opp olivenolje i en panne. Brun kalveskankene på begge sider. Tilsett grovhakket løk, sellerirot, gulrøtter, sopp og tomater.
  3. Tilsett hvitvin. Legg på lokk og la retten småkoke over svak varme i 1½ time. Dryss persillen over før servering.
  4. Ossobucco serveres med saftig brød, gjerne olivenbrød.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Fremgangsmåte

  1. Bland ut tørrgjæren i en bolle med litt lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt) sammen med 1 ts sukker og ½ ts salt, og la det stå lunt til det begynner å boble. Dette setter gjæren i gang og du er sikrere på et godt resultat.
  2. Fres rødløken over middels høy varme i litt olje i en panne til løken er blank men ikke har tatt farge. Ha hvitløken i det siste minuttet. Finhakk sorte oliven og soltørkede tomater og bland
  3. Ha gjærblandingen i en bakebolle eller en kjøkkenmaskin med eltekrok, sammen med resten av det lunkne vannet og oljen. Tilsett resten av saltet og ha i halvparten av melet litt etter litt.
  4. Ha i finhakket hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater, persille og koriander - bland godt. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt sammen til den er smidig og har god spenst.
  5. Dersom deigen blir klissete tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være smidig og elastisk og slippe bollen lett uten at den er klissete.
  6. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter.
  7. Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på nederste rille ved 220 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her