Dagens rett

Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Foto: (iStock)

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med like fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til
01 Februar 2025 - 01:00

Når kalvekjøtt er så godt, må selvsagt kalveskankene være enda bedre. I hvert fall gir de en helt unik dybde til en enkel italiensk klassiker som denne.

Hemmeligheten er den lange koketiden hvor hver minste aroma utnyttes.

På denne tiden av året er tilbudet av gode friske tomater dessverre ikke det beste, men du kan fint bruke hermetiske tomater - velg da de beste. For i en gryte som denne får de lov å spille hovedrollen.

Stikk innom slakteren og en velassortert grønnsakshandler i dag og skaff deg råvarene. Mens du likevel er ute og går (eller kjører), kan du jo ta veien innom polet for dagens vinforslag.  

Se våre andre oppskrifter med skank

Kalveskank med tomat

Kalveskank med tomat

Fremgangsmåte

  1. Legg soppen og de soltørkede tomatene i vann, ca. 2 timer.
  2. Varm opp olivenolje i en panne. Brun kalveskankene på begge sider. Tilsett grovhakket løk, sellerirot, gulrøtter, sopp og tomater.
  3. Tilsett hvitvin. Legg på lokk og la retten småkoke over svak varme i 1½ time. Dryss persillen over før servering.
  4. Ossobucco serveres med saftig brød, gjerne olivenbrød.

Se flere spennende kalveoppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Olivenbrød med soltørkede tomater og krydderurter

Fremgangsmåte

  1. Bland ut tørrgjæren i en bolle med litt lunkent vann (litt varmere enn fingervarmt) sammen med 1 ts sukker og ½ ts salt, og la det stå lunt til det begynner å boble. Dette setter gjæren i gang og du er sikrere på et godt resultat.
  2. Fres rødløken over middels høy varme i litt olje i en panne til løken er blank men ikke har tatt farge. Ha hvitløken i det siste minuttet. Finhakk sorte oliven og soltørkede tomater og bland
  3. Ha gjærblandingen i en bakebolle eller en kjøkkenmaskin med eltekrok, sammen med resten av det lunkne vannet og oljen. Tilsett resten av saltet og ha i halvparten av melet litt etter litt.
  4. Ha i finhakket hvitløk, rødløk, oliven, soltørkede tomater, persille og koriander - bland godt. Tilsett resten av hvetemelet litt etter litt og elt deigen godt sammen til den er smidig og har god spenst.
  5. Dersom deigen blir klissete tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være smidig og elastisk og slippe bollen lett uten at den er klissete.
  6. La deigen heve i bakebollen til dobbel størrelse. Bak ut to brød og la de etterheve i ca. 40 minutter.
  7. Lag 3 snitt i brødet. Stek brødene på nederste rille ved 220 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her