Ostegratinerte kyllinglår på potetseng

Kylling er en råvare som trenger smaksforsterker. Det finner vi i det krydder og tilbehør vi benytter i dagens middagsforslag. Retten blir rik, og da trenger vi en også rik vin for å matche smaksbildet. Et par slike viner finner vi i Italia og Sør-Afrika, og dessuten til svært sympatiske priser.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ostegratinerte kyllinglår på potetseng

Fremgangsmåte

Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en smurt, ildfast form. Dryss salt og pepper over. Hell over melk, eventuelt halvblandet melk og fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C i 15 minutter.

Pensle kyllinglårene med smeltet smør og dryss dem med salt og pepper. Legg dem oppå potetene og stek videre i ca. 40 minutter. Dryss osten over kyllingstykkene og skru opp temperaturen på stekeovnen eller sett på grillelementet. La osten smelte og bli så vidt gyllen. Det tar noen få minutter.

Server med en frisk salat ved siden av.

Andre tips:
I stedet for kyllinglår naturell kan du gjerne bruke en pakke marinert kylling. Dersom kyllingstykkene er frosne bør de legges oppå potetene helt fra start.

Ferdig grillede kyllinglår eller grillet kylling delt i fire kan også brukes. Legg lårene/kyllingstykkene oppå potetene når det er 15-20 minutter igjen av steketiden.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen