Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Pai med lammekjøtt
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
800
g
2
ss
1
stk
2
stk
1
stk
1
stk
2
stk
1
stk
1
stk
0.5
stk
1.5
dl
1
ts
2
ss
2
ss
2
dl
1
ts
0.5
ts
0.25
ts
4
stk
Fremgangsmåte
Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.
Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i terninger. Kok dette ca. 5 minuttet i buljong tilsatt eddik. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.
Lag saus av margarin, mel, buljong og fløte. Smak til med salt og krydder. Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen. Hell blandingen i en ildfast form, ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.
Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk. Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
Stek ved 200° C ca. 25 minutter.
Sendt inn av Matprat.no
Foto: margouillatphotos
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.
Her
kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn
her
.

Skriv
Dagens
og send til
2004
, og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du
Dagens stop
og sender til
2004
.