Dagens rett

Pai med lammekjøtt

Denne lørdagens middagsrett kan vise seg å være en aldri så liten lekkerbisken. Lammekjøttet har en tendens til å passe godt som ingrediens i slike sammenhenger, gjerne med italiensk vin som følge.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pai med lammekjøtt

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 2-3 cm terninger og brun det raskt i stekepannen.

Hakk løken og skjær potet og grønnsaker i terninger. Kok dette ca. 5 minuttet i buljong tilsatt eddik. Ta vare på 2 dl av kokevannet til bruk i sausen.

Lag saus av margarin, mel, buljong og fløte. Smak til med salt og krydder. Bland grønnsaker, kjøtt og erter i sausen. Hell blandingen i en ildfast form, ca. 25 cm i diameter og 4-5 cm dyp.

Kjevle butterdeigplatene til en leiv litt større enn formen og legg den over som lokk. Pensle over med melk og skjær små snitt med en skarp kniv så dampen slipper ut.
Stek ved 200° C ca. 25 minutter.

Sendt inn av

Foto: Kai Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen