Drikke
Perfekt champagne til 17. mai-festen

Perfekt champagne til 17. mai-festen

Denne champagnen er svært anvendelig og tåler også vanskelige smaker.
Aase E. Jacobsen
15 Mai 2013 - 14:55

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Drappier Quattuor Blanc de Quatre Blancs Brut (57190)er en svært fyldig og karaktersterk champagne. En typisk matchampagne med god fedme, fint skum og bra friskhet. 

Spesiell men god

En champagne som tåler å møte koldtbordets mange utfordrende smaker, uten å bukke under, som veldig mange champagner på «standardnivå» gjør.

Slik lager du et bugnende koldtbord

Den en altså en spesiell champagne, men i positiv forstand. Og først og fremst på grunn av druemiksen. Den er laget av fire ulike hvite druer, hvor bare én av dem tilhører det vanlige champagneutvalget, nemlig chardonnay.

Se test av blanc de blancs-champagne

De tre øvrige er veldig tradisjonsrike druer, men som i stor grad er fortrengt i Champagne. Blanc vrai er vi familiær med fra andre områder som pinot blanc. L’arbanne og petit meslier hører hjemme i underområdene Aube og Marne respektive.

Knusktørr og ren

Det er Drappier som står bak denne spesielle champagnen. De har ellers et veldig bredt utvalg i Norge, men det er bare Quattuor og Drappier Carte Blanche Brut (30532)som er representert i basis.

Les mer om Drappier

Deres aller beste kjøp, Champagne Drappier Brut Nature (41256), må nok bestilles, men det er til gjengjeld en champagne som fortjener mer oppmerksomhet. Den finnes dessuten i en ekstra god magnumutgave, Drappier Brut Nature (41949). Som alt hos Drappier er bruken av svovel minimal.

Unngår pumping og filtrering

Men akkurat denne cuvéen finnes også i en spesiell utgave som er laget helt uten bruk av svovel – og er visstnok den eneste i sitt slag i hele regionen. Med eller uten svovel er Brut Nature en superlekker sak til en knallgod pris.

Les mer om bruk av svovel

Toppcuvéen Drappier Millésime Exception Brut 2005 (59514)er også svært prisgunstig tatt i betraktning at den har ligget minst fem år på bunnfallet. Den er ikke filtrert og halvparten av vinen er modnet i store eikefat. Her som ellers hos Drappier unngås pumping under fremstillingen for å redusere uønsket oksidasjon mest mulig.

Drappier Grande Sendrée Brut 2005 (14384)er mer robust i stilen, men gjør en god jobb på matbordet.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis. Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her