Dagens rett

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Den beste restematen er med poteter og litt annen overskuddsmat
Foto: (Aperitif)

Den beste restematen er med poteter og litt annen overskuddsmat

Denne retten kan varieres i det uendelige etter hva du har i kjøleskapet, men kokte poteter og gammelt godt brød kommer du ikke utenom.
16 August 2022 - 23:00

Kokte sommerpoteter er så fulle av vann at de er lett å mose, og siden skallet er så tynt, må det være med i denne retten. Ingenting skal gå til spille, nemlig. For her er både gammelt brød og osterester involvert.

En rett som denne kan varieres i det uendelige. Bare åpne kjøleskapet og se hva det byr på av ingredienser som trenger avsetning. 

Den kan selvsagt gjøres vegansk ved å erstatte fløten med olje, honningen med sukker og osten med osteerstatning.

Retten er for øvrig inspirert av min barndoms favoritt - stekte kokte poteter. De ble stekt i margarin og fikk et dryss med sukker for å få en karamellisert skorpe. I dagens oppskrift er sukkeret erstattet med honning. Den er også inspirert av Yotam Ottolenghis Bakte poteter fylt med spinat og gorgonzola fra hans første kokebok på norsk Enkelt. 

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Stekte kokte poteter med blåmuggost på daggammelt brød

Fremgangsmåte

  1. Varm kremfløten lett og rør ut honningen.
  2. Mos potetene - behold skallet på om det er sommerpoteter.
  3. Ha i kremfløten, finhakket rødløk og smuldret blåmuggost eller fetaost om du heller vil ha det.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Legg brødskiver tett på en stekeplate. Drypp over litt olje.
  6. Fordel potetblandingen jevnt over.
  7. Dryss over nøtter, enten gresskarkjerner eller hakkede valnøtter.

Tips:
Du kan bytte ut den smakssterke osten med mildere ost og legge til bacon eller pølsebiter. 

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her