Rimelig italiensk vårvin

Rimelig italiensk vårvin

Denne rødvinen er som et friskt vårpust. Billig er den også.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Paladin Refosco 2011 (40527) er for øvrig en solid laget vin, med fin saftighet og friskhet, fine urte- og mineraltoner samt fornuftige 12 prosent alkohol. En veldig god partner til «vårlige» retter med grønne innslag, men også til et bredt utvalg av med hverdagslige retter, alt fra pasta via gratinerte retter til kylling.

Karakter og konsentrasjon

Denne vinen kjennetegnes dessuten av et godt druepreg. Og druen er ingen gjenganger, for refosco som endruevin har ennå ikke inntatt noen storselgerposisjon. Men mange har nok smakt den uten å vite om det, i form av Masis Modello-viner.

I denne vinen er det imidlertid snakk om refosco-druer med mye mer karakter og konsentrasjon. Det finnes dessuten mange utgaver av refosco, og den med «etternavnet» «dal peduncolo rosso», er den beste. Det er denne som inngår i vår vin.

Historisk sus

Produsenten er en familieeid vingård, Paladin & Paladin, som holder til på grensen mellom Veneto og Friuli ved Via Postumia, den romerske veien som bandt Genova sammen med den romerske byen Aqueleia, i dagens Øst-Italia. Dette lavlandet er preget av nærheten til Alpene i nord, jordsmonnet er formet av morener etter istiden og består av kalkholdig veldrenerende grusjord. Ideelt for druedyrking.

Refosco har en veldig lang historie. Den er omtalt i lovende vendinger av historikeren Plinius den eldre og skal ha gitt yndlingsvinen til Livia, Cæsars andre kone. Så den lave prisen til tross er dette en vin med et visst historisk sus over seg.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Foto: Roger Kolbu
 

Paladin Refosco 2018

Produsent:
Paladin & Paladin
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
128,90 kr
Varenummer:
4052701
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen