Dagens rett Seisuppe med skalldyr

Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Sei, blåskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt når det er mange til bords.

Sei har helt ufortjent fått et hverdagsstempel. Denne smaksrike fiskesorten hører til de rimeligste i fiskedisken, og det er nok bakgrunnen, for kvaliteten holder til de beste festretter.

Denne fiskegryten/mettende fiskesuppen  er helt super å lage store mengder av. Og dermed et godt valg når du har lyst til å be inn mange, men kanskje ikke har budsjett for det. Om gjestene tar med seg drikke, blir det enda enklere å være vert. Denne fiskeretten er nemlig lett å matche med drikke siden den er ganske så klassisk i stilen.

Se våre andre gode oppskrifter med sei 

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Seisuppe med skalldyr

Fremgangsmåte

Skjær sei, gulrot og purre i terninger. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.

Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.

Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.

Tips:
Server med godt brød ved siden av.

Her finner du mange oppskrifter med sei

Vi byr på veldig mange oppskrifter på fiskesuppe

Mange oppskrifter på fisk og skalldyr finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen