Risotto med ferske reker

Et rekemåltid er som regel raskt å tilberede. Her gir vi imidlertid maten litt tid, så følg oppskriften og nyt gjerne et av vinforslagene mens du arbeider deg frem mot et strålende resultat.

Mens OL i Torino pågår vil Apéritif gi deg italienskinspirerte retter. Skulle du ønske å tilberede andre retter enn disse, finner du mange deilige oppskrifter i Dagens rett-seksjonen , eventuelt i vår store kokebok .
 
Det knytter seg stor spenning til om en av våre fremste skiløpere, Marit Bjørgen, er i toppform til åpningsdistansen for langrennsløperene i dag. Både guttene og jentene er i dag i aksjon i langrennsløypene. En utrolig jevn sesong i verdenscupen gjør at det blir to thrillere av noen løp i de italienske alper. Ikke mindre spennende blir det i hoppbakken der Ljøkelsøy og Romøren sammen med de andre norske hopperene er ute etter edelt metall i sterk konkurranse med krafthoppere som Janne Ahonen og Jakub Janda.
 
En av lekenes nyeste grener er også på programmet - Snowboard halfpipe for menn med Fredrik Austbø og Halvor Skramstad Lund som sterke representanter for de norske fargene. Alpingutta er også i aksjon i dag med sin store fartsdisiplin - utfor, der Norge i år er outsidere i forhold til østerrikere og amerikanere.
 
Det tegner for en neglebitende OL-dag.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Risotto med ferske reker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kraft
skallet av de ferske rekene
5 dl
Risotto
1 stk
løk, finhakket
1 stk
hvitløkfedd, finhakket
2 ss
bladpersille, hakket

Fremgangsmåte

Rens rekene og sett dem i kjøleskapet mens du lager kraften.

Varm olivenolje i en stor stekepanne eller kasserolle og fres rekeskallene til de begynner å bli sprø. Hell over gin el.l. og tenn på. La flammen brenne ut og hell deretter over vinen, vannet, tomatene og urtebuketten. Kok opp og skum av, la småkoke under lokk i 45 minutter.

Sil av kraften og ha rekeskallene over i en food processor sammen med halvparten av den avsilte kraften. Kjør i ca 30 sekunder til du har fått en grøtlignende masse. Ha den tilbake i kjelen sammen med resten av kraften og kok opp nok en gang.

La det hele godgjøre seg i et kvarter til før du heller massen gjennom en finmasket sil. Nå kan du med god samvittighet kaste rekeskallene i søpla. Hold kraften varm (du trenger ca 4,5-5 dl) mens du forbereder risottoen.

Risottoen:
Varm olivenolje i en tykkbunnet kasserolle og fres løken og squashen til de er myke, ca 10 minutter.  Kutt to tomater i terninger, uten frø og skall. Tilsett tomatterningene og fres videre i 5 minutter.

Ha i risen og la den frese sammen med grønnsakene. Tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og la risottoen koke på svak varme i 10-15 minutter. Pass på, den må ikke koke tørr og risen må ikke kokes til mos.

Mens det fortsatt er en del væske igjen, tilsetter du hvitløk, sitronskall og persille, kok opp nok en gang. Når risottoen er perfekt kokt, altså like før all væsken er kokt inn, tilsetter du rekene som røres raskt inn før du serverer umiddelbart.

Husk, når risottoen er kommet på bordet, er det ingen tid til prat, for den må nytes med en gang, før den blir tørr!

Flere deilige risottoretter

Slik lager du verdens beste majones til rekene

Les mer om reker og se gode oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Ingvar Eriksson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen