Dagens rett
Med roastbiff i salaten nikker alle samtykkende
Foto: (Ryzhkov)

Med roastbiff i salaten nikker alle samtykkende

Roastbiffsalat er både velsmakende og enkel middagsrett som kan bygges ut og ned etter hva du har tid og lyst til.
24 Januar 2024 - 01:00

Roastbiff er en av fristelsene i kjøttdisken som du godt kan falle for. Det er nemlig ikke så mye som trengs per porsjon når du lager den som en salat som denne. Du kan dessuten bygge ut salaten med eksempelvis rester av pasta, ris eller kokte poteter. Det er en fin måte å drøye en råvare som roastbiff på.  

Roastbiffsalat med bakt paprika og grillet artisjokk

Roastbiffsalat med bakt paprika og grillet artisjokk

Fremgangsmåte

  1. Del paprika i to og legg dem med skinnsiden opp på en bakeplate.
  2. Stek i 15-20 minutter ved 200 grader til skinnet får svarte flekker. 
  3. Ta ut av ovnen og pakk inn i et glasshåndkle.
  4. Når avkjølt, river du av skinnet og deler paprikaen i strimler. 
  5. Del artisjokkene i to og stek eller grill dem i panne.
  6. Skjær rødløk i tynne skiver.
  7. Skjær tomater i båter. Hvis de er lite modne, kan du bake dem i ovnen i 15 minutter. 
  8. Riv roastbiffskivene i to. 
  9. Bland paprika, løk, artisjokker, tomater og roastbiff i en salatbolle.
  10. Ved inn salatblader.
  11. Kremet salatdressing: Bland majones, tomatpure, chilipulver og vineddik, og smak til med salt og pepper.
  12. Hell dressingen over salaten og topp med ost i tynne skiver.
  13. Server godt brød til.

Lyst til lage en annen Roastbiffsalat så prøv denne

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her