DAGENS RETT: Satay av svin med honning og ingefær

Dagens rett Satay av svin med honning og ingefær

Slike spyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Til disse spydene velger du svinekjøtt av god kvalitet, gjerne økologisk, indrefilet eller ytrefilet, men også mørbrad blir veldig vellykket. Poenget er at kjøttet skal være lettstekt for maksimal saftighet. 

Se våre andre oppskrifter på satayspyd

Satay er en indonesisk tradisjon og betegner kjøtt (fisk eller tofu) på spyd med saus. Mange bruker satay om peanøttsaus, men navnet brukes også for retten med saus av andre ingredienser. Som i dette tilfellet.

Skaff deg dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Satay av svin med honning og ingefær

Fremgangsmåte

Del kjøttet i avlange strimler og træ det på spyd. Beregn ca 3 spyd per person.

Strø over litt salt og pensle med olje. Stek dem 1-2 min på hver side i en varm stekepanne. Ta dem ut og pensle med honning. Servér med syltet ingefær.

Tilbehøret:
Fres sjalottløk og karripasta i en liten kjele. Tilsett kokosmelk og kok til det tykner. Rør inn yoghurt. Smak til med limesaft.

Finhakk mangokjøtt. Bland med koriander og limesaft.

Finhakk rødløk. Bland med koriander, chili og lime.

Legg opp alt i små skåler og servér sammen med satayspydene. Servér gjerne kokt basmatiris til denne retten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen