Sats på denne rødvinen til påskelammet

Sats på denne rødvinen til påskelammet

Om du ikke har sikret deg en rimelig og god rødvin til påskekosen ennå, er det denne du skal gå for.

Få Ukens vin som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Allesverloren Tinta Barocca 2012 (14698) finnes i absolutt alle polutsalg, også de nyeste minipolene som åpnet forrige uke. Den er derfor er sikkert kort om du er sent ute med å gjøre påskehandelen. Ikke bare på grunn av tilgjengelighet, men også fordi den byr på ekstra god kvalitet for pengene.

Både til lammelår og biff

Den er sågar å få tak i på flyplassen til en enda gunstigere pris, kroner 95. Men tatt dette i betraktning, er det lett å se at prisen du må ut med på polet, er svært god.

Her er flere taxfree-tips fra samme produsent

Hva er det som gjør denne vinen til slik et godt kjøp? For det første er det en seriøs vin, hvilket betyr god struktur i form av frukt, fylde, syre og tanniner. En vin som er skapt for matbordet, til saftige og smaksrike retter med lam eller okse. Til påskens lammekjøtt eller biff er den altså helt utmerket.

Glemt hvordan påskelammet skal tilberedes?

For det andre er den laget av en aktør med stort eierskap og nærhet til produktet. Allesverloren er en familieeid vingård i Sør-Afrikas Swartland som har en spennende – og dramatisk historie å fortelle.

Og dette er den dramatiske historien

Dessuten er dette en produsent som er å stole på. Allesverloren er imidlertid langt fra småskala. Med 183 hektar sendes det ut mye vin med dette navnet på etiketten, men jeg har ennå til gode å ha smakt vin herfra som ikke holder mål.

Ikke lenger rustikk

Det er også det tredje argumentet for denne vinen. Den – og dens «brødre» - er trygge kjøp år etter år selv om jeg må innrømme at siste årgang ut er enda bedre enn før.

Sjekk også ut Allesverlorens øvrige gode rødvinskjøp

Tidligere var tinta barocca Allesverlorens mest rustikke rødvin, litt jordlig og barsk i stilen, men nå har den sågar en touch av eleganse og ikke minst veldig god frukt.
(artikkelen fortsetter under bildet)

 

Faktisk en sjeldenhet

Dette er opprinnelig en portugisisk druesort, tilhørende i portvinsdistriktet Douro, hvor den er den tredje mest utbredte. Det skyldes primært at den er produktiv og modner tidlig, en sort å stole på med andre ord som er velegnet i blandinger (som jo portvin er).

Finn ut mer i vårt drueleksikon

Brukt alene er den en sjeldenhet, og det er så å si bare i Sør-Afrika at den får denne æren. Tilgjengelig i Norge er også en flott rosévin av denne druen,  Allesverloren Tinta Barocca Rosé 2013 (12243) , men den må du altså vente med til etter påske med å smake på siden den må bestilles.

Aller best blir den om den får gro i et klima som ikke er altfor varmt som i Swartlands høyereliggende, solrike, men også godt ventilerte vinmarker. Ettermiddagsbrisen fra havet og de kjølige nettene er viktige for syren i druene. Hos Allesverloren har tinta barocca vært dyrket i snart 70 år og har dermed tilpasset seg de lokale forholdene.

Produktfoto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Allesverloren Tinta Barocca

Produsent:
Allesverloren Wine Estate
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Sør-Afrika
Område:
Swartland
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
1469801
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen