Sjømatgryte

Lag en herlig gryterett der havets godbiter spiller på lag. Fisk og skalldyr harmonerer godt i en rett som dette. Legg til litt urter og grønnsaker og du kan glede hele familien med et varmende måltid. To flotte vinforslag følger med, begge fra Loiredalen, om enn i litt forskjellige prisklasser.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sjømatgryte

Fremgangsmåte

Legg hjerteskjellene i rennende kaldt vann i 15-20 minutter. Skrubb og skyll godt. Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg. Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen.

Surr løk, hvitløk, purre, fennikel og gulrot i olivenolje til løken er myk. Tilsett chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn litt. Tilsett kraft og kok et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Skjær steinbiten i litt store terninger og legg dem i gryten. Kok opp og la trekke til fisken er gjennomvarm. Tilsett hjerteskjellene Dryss over friske urter og server suppen med hvitløksbrød.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen