Dagens rett
Skalldyrfest med sjøkreps og krabbe
Foto: (Istock)

Skalldyrfest med sjøkreps og krabbe

Inviter dine gode venner til en skikkelig skalldyrfest denne helgen, og server noen av disse deilige rettene.
14 August 2010 - 02:00

Sjøkreps fra grillen er noe av det  beste du kan by på. Salat, brød og aioli er alt som trengs ved siden av, og gjerne noe godt i glasset.

Grillet sjøkreps

Grillet sjøkreps

Fremgangsmåte

  1. Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.
  2. Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.
  3. Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.
  4. Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.
  5. Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.
Tips 1:
Du kan gjerne grille krepsen på en vanlig grill også, men da med skallet ned mot varmen og med lokk over slik at krepsen ikke blir tørr.

Tips 2:
Er sjøkrepsen allerede kokt, deler du den på vanlig måten, har over marinaden og lar den få et par minutter under grillristen i ovnen.

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Og her finner du veldig mange deilige grillretter

Mariner selv med disse gode marinadene

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Risotto med krabbe

Risotto med krabbe

Fremgangsmåte

  1. Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.
  2. Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
  3. Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.
  4. Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen.
  5. Det tar normalt 15-18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv.
  6. Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.
  7. Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.

Her finner du alle våre risottoretter

Lekre krabberetter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Krabbesalat med koriander

Krabbesalat med koriander

Fremgangsmåte

  1. Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen. Pisk fløten stiv og bland inn crème fraîche.
  2. Skjær et kryss i tomatene og dypp de i kokende vann i et par sekunder før du har de over i en bolle med isvann. Flå tomatene og del de i båter. Ta ut innmaten av tometene og skjær tomatkjøttet i terninger.
  3. Finhakk sjalottløken og vend den lett inn i kremen sammen med tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
  4. Dryss over rikelig med hakket, frisk koriander.

Server salaten med godt brød, sitron og nykvernet pepper.

Tips: Dersom du ikke er like glad i smaken av koriander kan du bytte ut denne med persille.

Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er sommerens store kakeopplevelse
Ukens kake

Dette er sommerens store kakeopplevelse

Selv om den er dresset opp for bryllup, tåler den å serveres til mindre betydningsfulle anledninger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her