Dagens rett

Skalldyrfest med sjøkreps og krabbe

Inviter dine gode venner til en skikkelig skalldyrfest denne helgen, og server noen av disse deilige rettene.

Vi trår til med en skikkelig skalldyrfest denne helgen, nå som krabbesesongen er i full anmarsj.
 
Krabbe er en kulinarisk godbit. I en stor krabbe er det 150 - 200 g krabbekjøtt, vanligvis nok til én person. Krabbe kan du kjøpe levende eller ferdig kokt.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Grillet sjøkreps

Fremgangsmåte

Del krepsen på langs med en stor kniv og ta ut magesekk og tarm.

Knekk klørne og legg krepsen i en langpanne.

Bland sammen ingrediensene til marinaden, og kjør den jevn i en food processor.

Fordel marinaden over krepsen, og la den marinere i kjøleskap i minst en time.

Grilles i ovn ved 250 grader i ca. 10 minutter. Server med toast og blandet salat.

Tips 1:
Du kan gjerne grille krepsen på en vanlig grill også, men da med skallet ned mot varmen og med lokk over slik at krepsen ikke blir tørr.

Tips 2:
Er sjøkrepsen allerede kokt, deler du den på vanlig måten, har over marinaden og lar den få et par minutter under grillristen i ovnen.
 

Flere gode oppskrifter med sjøkreps finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Risotto med krabbe

Fremgangsmåte

Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.

Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.

Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.

Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen.

Det tar normalt 15-18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv.

Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.

Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.

Her finner du alle våre risretter

Se hvordan du koker og renser krabbe her

Lekre krabberetter finner du her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krabbesalat med koriander

Fremgangsmåte

Salaten strimles og legges i bunnen av salatbollen. Pisk fløten stiv og bland inn crème fraîche.

Skjær et kryss i tomatene og dypp de i kokende vann i et par sekunder før du har de over i en bolle med isvann. Flå tomatene og del de i båter. Ta ut innmaten av tometene og skjær tomatkjøttet i terninger.

Finhakk sjalottløken og vend den lett inn i kremen sammen med tomatkjøtt, renset krabbe og evt. litt frisk koriander. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Dryss over rikelig med hakket, frisk koriander. Server salaten med godt brød, sitron og nykvernet pepper.

Tips: Dersom du ikke er like glad i smaken av koriander kan du bytte ut denne med persille.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen