Dagens rett

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Mer luksuriøs enn dette blir torsk knapt

Mer luksuriøs enn dette blir torsk knapt

Trøfler er den ypperste luksus, ikke like lett å få tak, men er du så heldig, skal du prøve å matche den med årstidens aller beste norske råvare, skreien.
12 Februar 2022 - 01:00

I denne oppskriften er det brukt både frisk trøffel og trøffeljuice. Smør på flesk vil noen si, og du kan klare deg med en av dem. Trøffeljuicen er den enkleste og rimeligste å få tak i. Men selvsagt ikke helt det samme.  

Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige. 

Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.

For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.

Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.

Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Skrei med nøtter og trøffelsmør

Fremgangsmåte

Legg fisken i en smurt ildfast form, pensle den med smeltet smør og dryss over hakkede nøtter og mandler. Stek den ca 12 minutter i stekeovn ved 150 grader.

Ha litt smør i en gryte og surr spinaten til den blir myk. Dryss over litt salt, pepper og muskatnøtt.

Bland sammen mykt smør, trøfler, trøffeljuice og smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Anrett fisken på en seng av spinat og fordel litt trøffelsmør på toppen. Server straks. Brød eller toast som tilbehør.

Denne retten er inspirert av måten Ferdy Debecker, Belgia, tilbereder skrei. Han fikk 3. plass i Bocuse d'Or 1999.

Tips:
Trøfler er sesongvare, men finnes i konservert form. Selvsagt ikke like intens rent smaksmessig som ferskvare, men et alternativ. De hvite Alba-trøflene er de mest eksklusive og delikate, mens de svarte er kraftigere og mer jordlige. 

Tips:
Bruker du trøffelolje, er det en smakstilsetning og ikke en erstatning for trøffeljuice. Den er mer som en ferskvare og inneholder kun trøfler og salt, mens oljen er tilført trøffelaromaer. Følg bruksanbefalingen for det enkelte produkt.

Tips:
For en helnorsk smaksopplevelse, kan du bruke olje av trøffeltang. Det gir en helt fantastisk trøffellignende aroma.

Eller bløte tørket trøffeltang i vann og lage din egen trøffeljuice.

Har du lyst til å lage en annen rett med skrei byr vi på mange

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her