Dagens rett
Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Foto: (nobtis)

Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen

Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.
05 August 2025 - 23:00

Sommerferien er over, men august byr på fantastiske muligheter for den som elsker å eksperimentere med grønnsaker på kjøkkenet. Her er en kombinasjon som henter inspirasjon litt herfra og derfra, og det blir svært ofte veldig godt. Du trenger slett ikke kjøtt til men spekemat er både lettvint og velsmakende.

Sommerkål-salat med tomat og bulgur - og spekemat om du vil

Sommerkål-salat med tomat og bulgur - og spekemat om du vil

Fremgangsmåte

  1. Dressing:
    Bland alle ingrediensene til dressingen. Bland i kålen og la den stå og trekke en stund. Smak til med salt og pepper.
  2. Bulgur:
  3. Del paprika i to og grill eller stek i ovn eller tørr panne til skinnet blir svart. Pakk inn i plast eller kjøkkenhåndkle og avkjøl. Riv av skinnet og skjær i terninger. 
  4. Kok opp vann og salt, tilsette bulgur og gi det et oppkok.
  5. Ta bulguren av platen, dekke med lokk og la den trekke ferdig i ca. 20 min.
  6. Løk freses i olje uten å få farge og has i bulguren.
  7. Smak til med salt, pepper og limejuice. Terninger av paprika blandes inn rett før servering.
  8. Anrett bulgur på tallerkener med sommerkålsalaten.
  9. Server spekemat av eget ønske samt tomatbåter ved siden av. 

Mange deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her