Sommerferien er over, men august byr på fantastiske muligheter for den som elsker å eksperimentere med grønnsaker på kjøkkenet. Her er en kombinasjon som henter inspirasjon litt herfra og derfra, og det blir svært ofte veldig godt. Du trenger slett ikke kjøtt til men spekemat er både lettvint og velsmakende.
Dagens rett

Foto: (nobtis)
Når norske grønnsaker er så gode som nå, må de få spille hovedrollen
Sommerkålen smaker fantastisk rå i en salat med en dressing som her. Matchet med bulgur, solmodne tomater og eventuelt litt spekemat, er middagen fullverdig.
06 August 2025 - 00:00
Sommerkål-salat med tomat og bulgur - og spekemat om du vil

Fremgangsmåte
- Dressing:
Bland alle ingrediensene til dressingen. Bland i kålen og la den stå og trekke en stund. Smak til med salt og pepper. - Bulgur:
- Del paprika i to og grill eller stek i ovn eller tørr panne til skinnet blir svart. Pakk inn i plast eller kjøkkenhåndkle og avkjøl. Riv av skinnet og skjær i terninger.
- Kok opp vann og salt, tilsette bulgur og gi det et oppkok.
- Ta bulguren av platen, dekke med lokk og la den trekke ferdig i ca. 20 min.
- Løk freses i olje uten å få farge og has i bulguren.
- Smak til med salt, pepper og limejuice. Terninger av paprika blandes inn rett før servering.
- Anrett bulgur på tallerkener med sommerkålsalaten.
- Server spekemat av eget ønske samt tomatbåter ved siden av.
Mange deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå