Sommerkål med spekemat og Bulgur med tomat

Sommerkål er både sunt og godt. Matchet med litt spekemat og dressing, bulgur og en deilig tysk hvitvin er vi raskt oppe i skyene og svever. Husk å nyte de deilige friske grønnsakene i sommer!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sommerkål med spekemat og Bulgur med tomat

Fremgangsmåte

Dressing:
Bland alle ingrediensene til dressingen, untatt oljen. Bland i kålen og la den stå og trekke en stund. Smak til med salt,  pepper og bland i oljen.

Bulgur:
Kutt et kryss i toppen av tomatene og legg i kokende vann til skallet begynner å løsne (ca. 15 sekunder).
Tomatene tas opp og legges i kaldt vann til avkjøling. Skallet trekkes av og  tomatene deles i båter. Rens bort innmat og rester av stilk. Skjær deretter tomatene opp i små terninger.

Kok opp vann og salt, tilsette bulgur og gi det et oppkok. Ta bulguren av platen, dekke med lokk og la den trekke ferdig i ca. 20 min. Løk freses i olje uten å få farge og has i bulguren.

Smak til med salt, pepper og limejuice. Terninger av tomat blandes inn rett før servering.

Anrett bulgur på 4 tallerkener, plasser så sommerkålen oppå. Fullfør med spekemat av eget ønske samt halverte cherrytomater til pynt. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere grønnsaksretter

Flere retter med spekemat

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen