Kake
Sommerlig frisk sitronkake

Sommerlig frisk sitronkake

Denne sitronkaken er imponerende på bordet. Men slett ikke vanskelig å få til. Her er oppskriften du trenger.
30 Mai 2013 - 13:10

En syrlig sitronkake er noe av det aller beste som fins. Har du ikke bakt med sitron før? Da burde du prøve denne kaken. Den er rett og slett herlig!

Les mer om sitron

Sitron er nemlig en skatt i bakesammenheng, og smaken av frisk sitron i en vaniljekake gir en sommerlig opplevelse.

De små er de søteste

Dette sammen med at kaken er frisk i utseendet har du en ekte sommerkake på bordet når du serverer denne. Med litt limoncello i glasset blir det ekstra sommerlig.

Les mer om limoncello

Sitron brukes i baking til å stabilisere smaker og som smaksetter. Den kan kjøpes året rundt, men fall ikke for fristelsen for å ta den største sitronen med deg hjem fra butikken. Det er de aller minste som faktisk er de mest saftige av dem alle.

TIPS:  For å få bort den bitre smaken i sitronskallet, kan du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i det kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak. Se flere kokketips

Slik baker du sitronkake

Slik baker du sitronkake

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha smør, sukker, salt og sitronskall i en bolle og miks dette sammen til luftig konsistens.
 

Ha eggene i en bolle og rør disse sammen. Ha i litt og litt av eggeblandingen i røren mens du mikser på medium hastighet. Hvis røren skiller seg, stopper du mikseren og har i 2-3 ts av melblandingen.

Sikt til slutt i mel og bakepulver og rør dette inn til røren er jevn og fin.

Fordel røren i 3 former a 15 cm.

Stek kakebunnene i 20-25 minutter ved 175 grader.

Sitronlake:
Kok opp sitronsaft og sukker og avkjøl dette.
 
Sitronkrem:
Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen. Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner, er den ferdig.
 
Smørkrem med sitronsmak:
Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt. Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen, bruk stavmikser til å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter. NB. Kremen kan overpiskes og skille seg, så pisk kun til kremen er godt blandet. Ha i sitronkrem.

Sette sammen kaken:
Når bunnene er tatt ut av ovnen og ennå litt lune, pensler du hver bunn godt med sitronlake. Pakk dem så inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet.

Del kremen i 3 like store deler.

Fordel en del krem mellom lagene og dekk kaken i sin helhet med den andre delen av kremen. Den tredje delen av kremen har du i en sprøytepose med rund tut.

Sprøyt ut perler i en vertikal linje på siden av kaken fra topp til bunn. På bildet er det sprøytet seks slike. Bruk en liten teskje til å dra perlene mot høyre slik at du får et mønster. Sprøyt en ny linje nedover av perler og dra igjen med en teskje hver perle mot høyre. Gjenta dette til du har kommet rundt kaken.

Pynt toppen med noen sommerlige blomster.

TIPS: For å få bort den bitre smaken i sitronskallet, kan du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i det kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak.
 
 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Italia
    Italia
    Volum: 0.50 l Pris: 162.50 kr Basisutvalg, kategori 3
    86 POENG
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen
+
Ukens vin

Mye vin for pengene er en underdrivelse for denne vinen

Dette røverkjøpet er laget av druer fra eldgamle vinstokker og er utrolig nok å finne i 180+ polutsalg. Og det du skal velge for høstferien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende
Ukens kake
Sjokolade- og kokoskake i langpanne

Sjokolade og kokos gjør denne i langpannekaken ekstra fristende

Om ikke alt spises opp, er den super å fryse - så har du noe godt på lur når kakesuget melder seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Brunello i 2017-årgang er perfekt å nyte nå - her får du mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo
Matkurs og vinkurs
Beer and Winemakers Dinner 2. november i Oslo

Vin møter øl i kulinarisk duell på populære Grezzo

Grezzo åpner dørene for vinhusene Loxarel og Radici e Filari og bryggeriene Rodenbach og De Molen i en kamp mellom vin og øl satt til italiensk gourmetmat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Limantours suksessfaktor: Drinker med meksikansk historie og kultur

Cocktailene er lekne, eksperimentelle og i stadig forandring ved baren Limantour i Mexico by, og de gir en smakebit av meksikansk kultur og historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge
Dagens rett
Gulasjsuppe fra Ungarn

En gulasjsuppe som denne både metter og varmer lenge

Er du på høstferie er dette et ekstra godt valg for middagen, all den tid den kan stå og godgjøre seg på svak varme mens du er på tur. Siste finishen gjør du like før den skal serveres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barcelona er verdens barhovedstad med 1. 3. og 7. plass

Paradiso, Sips og Two Schmucks sikrer metropolen denne statusen, og London er hakk i hel med Monica Bergs Tayer & Elementary. Himkok er endelig tilbake på Worlds50Bestbars.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her