Sommerlig frisk sitronkake

Sommerlig frisk sitronkake

Denne sitronkaken er imponerende på bordet. Men slett ikke vanskelig å få til. Her er oppskriften du trenger.

En syrlig sitronkake er noe av det aller beste som fins. Har du ikke bakt med sitron før? Da burde du prøve denne kaken. Den er rett og slett herlig!

Les mer om sitron

Sitron er nemlig en skatt i bakesammenheng, og smaken av frisk sitron i en vaniljekake gir en sommerlig opplevelse.

De små er de søteste

Dette sammen med at kaken er frisk i utseendet har du en ekte sommerkake på bordet når du serverer denne. Med litt limoncello i glasset blir det ekstra sommerlig.

Les mer om limoncello

Sitron brukes i baking til å stabilisere smaker og som smaksetter. Den kan kjøpes året rundt, men fall ikke for fristelsen for å ta den største sitronen med deg hjem fra butikken. Det er de aller minste som faktisk er de mest saftige av dem alle.

TIPS:  For å få bort den bitre smaken i sitronskallet, kan du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i det kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak. Se flere kokketips

Slik baker du sitronkake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Bunn
200 g
4 stk
200 g
Sitronlake
150 g
50 ml
Limoncello, kan sløyfes
Sitronkrem
4 stk
120 g
Smørkrem med sitronsmak
4 ss
3 dl
300 stk
3 dl
100 g
sitronkrem

Fremgangsmåte

Bunn:
Ha smør, sukker, salt og sitronskall i en bolle og miks dette sammen til luftig konsistens.
 

Ha eggene i en bolle og rør disse sammen. Ha i litt og litt av eggeblandingen i røren mens du mikser på medium hastighet. Hvis røren skiller seg, stopper du mikseren og har i 2-3 ts av melblandingen.

Sikt til slutt i mel og bakepulver og rør dette inn til røren er jevn og fin.

Fordel røren i 3 former a 15 cm.

Stek kakebunnene i 20-25 minutter ved 175 grader.

Sitronlake:
Kok opp sitronsaft og sukker og avkjøl dette.
 
Sitronkrem:
Ha alle ingrediensene i en kjele og rør dette med en visp godt sammen. Bytt vispen med en slikkepott og sett platen på lav varme. Ha tålmodighet og rør godt hele tiden. Når kremen tykner, er den ferdig.
 
Smørkrem med sitronsmak:
Bland mel og melk i en bolle til det er klumpfritt. Kok dette opp til en tykk pudding og avkjøl det i en bolle med plastfolie over. La puddingen bli helt kald før du bruker den.

Om det er klumper i puddingen, bruk stavmikser til å få disse bort.

Pisk smør og melis hvitt og ha i melpuddingen.

Pisk kremen i 1-2 minutter. NB. Kremen kan overpiskes og skille seg, så pisk kun til kremen er godt blandet. Ha i sitronkrem.

Sette sammen kaken:
Når bunnene er tatt ut av ovnen og ennå litt lune, pensler du hver bunn godt med sitronlake. Pakk dem så inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet.

Del kremen i 3 like store deler.

Fordel en del krem mellom lagene og dekk kaken i sin helhet med den andre delen av kremen. Den tredje delen av kremen har du i en sprøytepose med rund tut.

Sprøyt ut perler i en vertikal linje på siden av kaken fra topp til bunn. På bildet er det sprøytet seks slike. Bruk en liten teskje til å dra perlene mot høyre slik at du får et mønster. Sprøyt en ny linje nedover av perler og dra igjen med en teskje hver perle mot høyre. Gjenta dette til du har kommet rundt kaken.

Pynt toppen med noen sommerlige blomster.

TIPS: For å få bort den bitre smaken i sitronskallet, kan du koke opp vann i en kjele og legge sitronene i det kokende vann i et minutt eller to. Dette burde gjøres to ganger for å få en frisk og ren sitronsmak.
 
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen