Sommerøl med trøkk

Sommerøl med trøkk

For å få ekstra smak i sommerølet må du til USAs østkyst.

Brooklyn Summer Ale (97473) er leskende som et sommerøl skal være, men i tillegg har det mye større aromabredde i retning blomster og sitrus. Et supert følge til et sommerlig koldtbord eller piknikmeny . Fylden er også god, så dette ølet fungerer godt til så vel grillet kylling som svin.

Les mer om Brooklyn Brewery her

Grunnen til at dette ølet har mer smak enn hva du vanligvis får når det står «sommerøl» på etiketten, er at det er av ale-typen , altså overgjæret. Bryggerimester Garret Oliver (bildet t.h.) har brukt humlesorter med mye aroma, og dempet bitterhet som Cascade, Fuggle og Amarillo. I tillegg Perle som er av typen bitterhumle.

Les mer om ale her

Totalt ligger sommerølets IBU - måleenhet for bitterhet – på 18 som er det samme som annet sommerøl. Men siden noe av humlen er tilsatt ved slutten av gjæringen, såkalt tørrhumling, har det ekstra humlearoma. Derav blomsterpreget.

Siden den norske sommeren ikke alltid er så varm som vi skulle ønske, passer det like godt med et kraftigere øl på denne tiden av året. I hvert fall når ølet skal følge smaksrik grillmat. «Storebroren» Brooklyn East India Pale Ale (53211) er nå tilgjengelig i basis, i alle fall i de største polbutikkene, og den har mer av alt. Et flott følge så vel grillmat som andre gode kjøttretter.

Lyst til å gå på ølkurs?

20. august 2012 arrangerer Apéritif et spennende ølkurs for deg som har lyst til å bli en ølkjenner.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen