Ravioli med steinsopp

Ravioli med steinsopp

Fremgangsmåte

  1. Pastadeigen:
    Ha melet (start med 250 g og tilsett mer etter hvert) i en bolle og lag en grop i midten. Knekk eggene oppi og bland med hjelp av fingrene.
  2. Kna videre helt til du har oppnådd en myk men ikke klissete deig. Du kan også bruke food processor. Kjør eggene først i 30 sekunder. Tilsett melet og kjør videre i ca 30 sekunder.
  3. Del pastadeigen i tre deler.
  4. Dryss bakeplaten med drumhvete eller finbakstmel. Kna i ca 5 minutter. Pakk inn i plastfolie og sett til side i 30 minutter, ved romtemperatur
  5. Fyllet:
    Smelt smør i pannen og fres løken til den er gylden. Tilsett hvitløken og fres videre i ett til to minutter.
  6. Ha i soppen og la småkoke i 20 minutter til en fast stuing. Avkjøl. Ha soppstuingen i en food processor, tilsett ricotta, persille, salt og pepper. Kjør til en grov men jevn masse.
  7. Kjevle ut deigen så tynn som mulig, enten med kjevle eller pastamaskin (den kan også brukes til å kna med, kjør gjennom flere ganger, mellom hver gang brettes deigen i tre). Skjær i 6x6 cm kvadrater.
  8. Legg en klatt (en stor ts) med fyll midt på halvparten av hvert kvadrat. Pensle med litt vann i ytterkanten av kvadratene og legg den andre halvparten av kvadratene over. Trykk lett langs kantene for at ravioliputene skal sitte godt sammen
  9. Kok opp en stor gryte med lettsaltet vann (1 ss salt pr 2 liter vann). Kok ravioliene i 5 minutter. Overfør til en ildfast form med lokk som du lar stå lunt mens du koker resten.
  10. Smørsausen:
    Smelt smør i en panne, tilsett hvitløkskivene og fres til de er gyldne. Ha i salvebladene og stek til de er sprø. Hell blandingen over raviolien og server umiddelbart.

Server sammen med friskrevet parmesan, godt brød og gjerne en frisk, grønn salat hvis raviolien er hovedrett.

Tips: 
Her kan du godt benytte det du liker av friske urter slik som slavie, rosmarin, basilikum eller timian.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nudler er den beste hurtigmiddagen
Dagens rett

Nudler er den beste hurtigmiddagen

Stekte nudler er godt å ty til i en travel hverdag. Denne oppskriften er både lynrask å lage og full av smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her