Dagens rett

Stekt Ishavsrøye med timiansaus

Det er siste helg før jul og vi gjør intet unntak; det er fisk på menyen. Nå koser vi oss med deilig ishavsrøye, en fisk som egner seg svært godt for grill, wok, eller bare stekes i panna. Som et passende vinforslag får du i dag en rålekker hvitvin fra Tysklands vinmarker.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt Ishavsrøye med timiansaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ts
Timiansaus
2 dl
fiskekraft/buljong
2 stk

Fremgangsmåte

Rens og skjær fisken i serveringsskiver eller filetér den. Vend fiskestykkene i hvetemel tilsatt salt og krydder og stek på middelsvarm stekepanne.

Timiansaus:
Rens og finhakk sjalottløk. Tilsett fiskekraft og hvitvin og kok inn til ca halvparten. Tilsett fløte og timian, kok 3-4 minutter og smak til med salt.

Skold og rens tomatene og skjær dem i terninger. Ha dem i sausen og kok opp.

Server den stekte Ishavsrøya med timiansaus, villris og aspargesbønner.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen