Ishavsrøyefileter er lettvint og ikke minst en delikat råvare som skal ha kort tid og stekpanna. Lag derfor sausen og det andre tilbehøret først.
Dagens rett
                                                                     
                Foto: (FabrikaCr)
                                                Stekt ishavsrøye i en deilig kremet urtesaus er skikkelig festmat
                        Ishavsrøye er en fisk som egner seg svært godt for å stekes i panna. En kremet saus med smak av timian og dill er egentlig alt du trenger ved siden av.
                    
                                    
     18 November 2023 - 00:00
                Stekt Ishavsrøye med timiansaus
 
                Fremgangsmåte
- Rens og skjær fisken i serveringsskiver om du bruker hel fisk. Om du bruker fileter og beholder skinner på, må du skrape det fritt for skjell.
- Det enkleste er derfor å ta av skinnet.
- Vend fiskestykkene i hvetemel tilsatt salt og krydder og stek i smør i middels varm stekepanne.
-  Timiansaus:
 Rens og finhakk sjalottløk.
- Tilsett fiskekraft og hvitvin/sider og kok inn til ca halvparten.
- Tilsett fløte og timian, kok 5-10 minutter og smak til med salt og hvit pepper.
- Rør inn dill rett før servering.
- Server den stekte ishavsrøya med timiansaus, ekstra dill eller timian, villris og kokte aspargesbønner.
Se flere lekre retter med ishavsrøye
Drikke som passer til denne oppskriften
- 
                    
                    87 POENG
- 
                    
                    86 POENG
- 
                    
                    85 POENG
- 
                    
                    85 POENG
- 
                    
                    84 POENG
- 
                    
                    84 POENG
Forsiden akkurat nå
                     
                 
                 
                                 
                                 
                                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                