Mat
Oppskrifter på supper

Gresskarsuppe

Fremgangsmåte
Ha alt i en kjele og fyll opp med vann til det dekker alt. Kok til det blir mørt, ca 50 minutter. Hell av kraften, men ta vare på den.
Mos med stavmikser til en helt jevn mos.
Ha det i kjelen og tilsett ca 5 dl grønnsakskraft og 5-8 dl kyllingkraft.
Kok opp og smak til med salt og pepper. Pynt med persille eller gressløk.
Server med hjemmebakt grovt ostebrød .
Tips:
I suppen kan du tilsette det du ønsker. Jeg foreslår god norsk spekeskinke (denne er kjøpt på landhandleriet på Jessheim), ha i ristete pinjekjerner for litt "krønsj", eller smørstekte kantareller for ekstra god høstsmak.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 289.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Gresskarsuppe med Harissa

Fremgangsmåte
- Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i store biter. Småkok uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 min til det er mørt.
- Purér suppen med en stavmixer til den er glatt. Krydre med sukker og pepper etter smak.
- Harissa:
- Fjern stilkene på chiliene (bruk gummihansker). Del chiliene i to på langs og fjern frøene - legg chiliene i varmt vann.
- Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente chilier i hurtigmikser samtidig som olivenolje tilsettes litt etter litt, etterhvert blir det en pasta.
- Smak til suppen med Harissa og server resten i en skål ved siden av.
Tips
Ha litt fløte og evt revet muskatblomme i suppen. Du får ekstra smak ved å "riste" karve og korianderfrø på pannen like før oppmaling.
Harissa passer godt til couscous også.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Forsiden akkurat nå