Slik lager du gresskarsuppe

Slik lager du gresskarsuppe

Fremgangsmåte

  1. Ha alt i en kjele og fyll opp med vann til det dekker alt. Kok til det blir mørt, ca 50 minutter. Hell av kraften, men ta vare på den.
  2. Mos med stavmikser til en helt jevn mos.
  3. Ha det i kjelen og tilsett ca 5 dl grønnsakskraft og 5-8 dl kyllingkraft.
  4. Kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Pynt med persille eller gressløk.

Server med hjemmebakt grovt ostebrød .

Tips:
I suppen kan du tilsette det du ønsker. Jeg foreslår god norsk spekeskinke (denne er kjøpt på landhandleriet på Jessheim), ha i ristete pinjekjerner for litt "krønsj", eller smørstekte kantareller for ekstra god høstsmak.

Sendt inn av Heidi Renate Daleng

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Gresskarsuppe med Harissa

Gresskarsuppe med Harissa

Fremgangsmåte

  1. Fjern skinn, frø og fibre fra gresskaret og skjær det i store biter. Småkok uten lokk i en stor kjele sammen med buljong og melk i 15-20 min til det er mørt.
  2. Purér suppen med en stavmixer til den er glatt. Krydre med sukker og pepper etter smak.
  3. Harissa:
  4. Fjern stilkene på chiliene (bruk gummihansker). Del chiliene i to på langs og fjern frøene - legg chiliene i varmt vann.
  5. Kjør hvitløk, salt, koriander, karve og avrente chilier i hurtigmikser samtidig som olivenolje tilsettes litt etter litt, etterhvert blir det en pasta. 
  6. Smak til suppen med Harissa og server resten i en skål ved siden av.
Tips
Ha litt fløte og evt revet muskatblomme i suppen. Du får ekstra smak ved å "riste" karve og korianderfrø på pannen like før oppmaling.
 
Harissa passer godt til couscous også.

Sendt inn av Fred-J Stephansen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her