VÊr ikke redd for Ä bruke krydder. Det er mange krydre som passer godt til svinekjÞtt . Du kan bruke rosmarin, basilikum, kjÞrvel, koriander, salvie, ingefÊr og karri. Frukt som tilbehÞr hÞrer ogsÄ hjemme hos svinekjÞttet.
Svinerullade med reker

FremgangsmÄte
SkjÊr svinekjÞttet i 8 store flak, sÄ tynne som mulig. Bank ut hvert flak sÄ de blir store og flate. Bland sammen reker, lÞk, sopp og selleriblader. Fordel blandingen pÄ de 8 svinestykkene. Rull kjÞttstykkene sammen hver for seg som en rullade.
Bind rulladene opp med hyssing eller 3 tannstikkere for Ä holde dem sammen. RÞr ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gresslÞk, lÞk og pepper. La det fÄ et oppkok. Legg i svinerulladene og damp den under lokk ca 20 minutter. Rulladene tas opp av kraften med en hullsleiv. Dra kasserollen av platen og jevn kraften med potetmelet. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt.
Serveres med kokte poteter, gulrĂžtter og brokkoli.
Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips
Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 POENG
Fersk suppe med svinekjĂžtt

FremgangsmÄte
- SkjĂŠr kjĂžttet eller pĂžlsene i strimler eller skiver.
- SkjĂžr gulrĂžttene i skiver.
- Kok opp buljongen og la kjĂžttet og gulrĂžttene trekke ca 5 minutter i buljongen.
- Del blomkÄlen i bittesmÄ buketter og skjÊr vÄrlÞken i ringer.
- Ha grĂžnnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.
- Tilsett sukkererter de siste 2-3 minuttene.
- Dryss over persille ved servering. Serveres med god brĂžd.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
Strimlet svinekjĂžtt med nĂžttesaus

FremgangsmÄte
- Bland sammen alle ingrediensene til peanĂžttsausen og sett kaldt til servering.
- RenskjĂŠr svinefileten for sener og fett og skjĂŠr den i strimler.
- Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjÞttet i posen og vend den sÄ kjÞttet blander seg godt med marinaden.
- Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjÞttet fÄr marinert seg.
- Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.
- Serveres med nykokt ris og peanĂžttsausen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 262.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
79 POENG