Svinaktig godt

Svinerullade med reker, orientalsk svinesauté eller fersk suppe med svinekjÞtt, alt sammen delikat, magert, men absolutt viktigst; det er godt. Paret med godt drikke fÄr du pÄ hverdagene et lite festmÄltid. Oppskrifter og vinforslag er alltid med nÄr Apér
Redaksjonen
08 April 2003 - 15:41

VÊr ikke redd for Ä bruke krydder. Det er mange krydre som passer godt til svinekjÞtt . Du kan bruke rosmarin, basilikum, kjÞrvel, koriander, salvie, ingefÊr og karri. Frukt som tilbehÞr hÞrer ogsÄ hjemme hos svinekjÞttet.

Har du tid, sÄ mariner kjÞttet noen timer fÞr du skal bruke det. Som oftest inngÄr en syrlig ingrediens i de fleste marinader. Det kan vÊre eddik ( rÞdvin/hvitvin, eplesider eller balsamicoeddik) ellers kan rÞde, hvite, helst tÞrre viner brukes. Andre ingredienser er oljer og krydder. I stedet for oljer kan du bruke creme fraiche, rÞmme, kefir eller yoghurt som tilfÞrer kjÞttet syrlighet og god smak.

Svinerullade med reker

Svinerullade med reker

FremgangsmÄte

SkjÊr svinekjÞttet i 8 store flak, sÄ tynne som mulig. Bank ut hvert flak sÄ de blir store og flate. Bland sammen reker, lÞk, sopp og selleriblader. Fordel blandingen pÄ de 8 svinestykkene. Rull kjÞttstykkene sammen hver for seg som en rullade.

Bind rulladene opp med hyssing eller 3 tannstikkere for Ä holde dem sammen. RÞr ut buljongterningene i vannet og ha det i en kasserolle. Ha i gresslÞk, lÞk og pepper. La det fÄ et oppkok. Legg i svinerulladene og damp den under lokk ca 20 minutter. Rulladene tas opp av kraften med en hullsleiv. Dra kasserollen av platen og jevn kraften med potetmelet. Sausen lages passe tykk og smakes til med salt.

Serveres med kokte poteter, gulrĂžtter og brokkoli.

Her fÄr du svÊrt sÄ praktiske kokketips

Her kan du sĂžke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent pÄ Apéritifs Mat & vinklubb og oppnÄ store fordeler samtidig

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 200.00 kr Basisutvalget
    85 POENG

Fersk suppe med svinekjĂžtt

Fersk suppe med svinekjĂžtt

FremgangsmÄte

  1. SkjĂŠr kjĂžttet eller pĂžlsene i strimler eller skiver.
  2. SkjĂžr gulrĂžttene i skiver.
  3. Kok opp buljongen og la kjĂžttet og gulrĂžttene trekke ca 5 minutter i buljongen.
  4. Del blomkĂ„len i bittesmĂ„ buketter og skjĂŠr vĂ„rlĂžken i ringer. 
  5. Ha grĂžnnsakene i og la det trekke ca 10 minutter.
  6. Tilsett sukkererter de siste 2-3 minuttene.
  7. Dryss over persille ved servering. Serveres med god brĂžd.

Her finner du mange flere deilige supper

9 lettlagete supper Ä ta med pÄ tur

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Strimlet svinekjĂžtt med nĂžttesaus

Strimlet svinekjĂžtt med nĂžttesaus

FremgangsmÄte

  1. Bland sammen alle ingrediensene til peanĂžttsausen og sett kaldt til servering.
  2. RenskjĂŠr svinefileten for sener og fett og skjĂŠr den i strimler.
  3. Bland soyasaus, olje, karri og honning i en plastpose. Legg kjĂžttet i posen og vend den sĂ„ kjĂžttet blander seg godt med marinaden. 
  4. Lukk posen slik at den er tett. Legg posen kaldt noen timer slik at kjĂžttet fĂ„r marinert seg. 
  5. Brun bitene i pannen og krydre med salt og pepper.
  6. Serveres med nykokt ris og peanĂžttsausen.
 
Tips: KjÞttet blir best hvis det fÄr ligge noen timer i marinaden, men du kan ogsÄ hurtigmarinere det ved Ä legge det i romtemperatur i minst 30 minutter.

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: FĂ„ polets beste kjĂžp sendt rett til din mobil

Du stÄr pÄ polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nÊr: Bestill vÄr sms-tjeneste og du fÄr tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede stÄr i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjÞleskap har plass til en boks med hvitvin - om det sÄ bare er for Ä bruke til matlaging som damping av blÄskjell. Men det er ingen grunn til Ä redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriÞs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt
Guide

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt

NÄr du er forsynt med Ä knaske nyhÞstede sommergulrÞtter, kan du se pÄ oppskriftene som forvandler denne gode rÄvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skaper du italienske vibber pÄ middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber pÄ middagsbordet

NÄr du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, fÄr du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Forsiden akkurat nÄ
Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjÞleskap har plass til en boks med hvitvin - om det sÄ bare er for Ä bruke til matlaging som damping av blÄskjell. Men det er ingen grunn til Ä redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriÞs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

MĂ„ testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

MĂ„ testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjĂžmat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brĂždre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter pÄ salater

Dette er sommerens beste salater

PĂ„ varme dager frister det med lettlagete sprĂž og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt
Guide

SÄ gode som gulrÞttene er nÄ, kan de spises dÞgnet rundt

NÄr du er forsynt med Ä knaske nyhÞstede sommergulrÞtter, kan du se pÄ oppskriftene som forvandler denne gode rÄvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her