Tester
Er det mulig å finne topp bordeaux til 250 kroner?

Er det mulig å finne topp bordeaux til 250 kroner?

Svaret finner du i denne testen av bordeauxer i prisjiktet 200 til 300 kroner.
Aase E. Jacobsen
23 April 2016 - 14:41

Med galopperende priser for de mest kjente bordeauxslottene er interessen for såkalte budsjettbordeauxer økende.  

Eik og søt frukt trekker ned

Denne testen viser at det er fullt mulig å slippe unna med et par hundrelapper i jakten på klassisk og lagringsdyktig bordeaux.

Men ikke alle vinene tilfredsstiller kravene. Det siste tiårets varme årganger har gitt svært søt frukt og for Bordeaux høy alkohol. I kombinasjon med overdreven eikebruk blir dette sjenerende for en del av vinene i denne testen. De beste gir på sin side gode restaurantviner all den tid de i stor grad er drikkeklare.

2012 best inntrykk

Det som er aller mest alarmerende er den høye graden av flaskefeil – åtte av 38 viner er oksiderte eller er forurenset av korken. Noen av vinene bar dessuten preg av lagring ved høy temperatur. Generelt sett gir 2012 det beste inntrykket – selv om det ikke er den mest etterspurte årgangen.

Slik ble testen gjennomført

Testen, som ble gjennomført 2. mars, omfatter totalt 38 bordeauxer i prisklassen 200-300 kroner. Smakingen ble foretatt blindt etter årgang og område. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Ragnhild Wright Ousland, frilanser, Jennie Haga, Alex Sushi, Aleksander Iversen, Statholdergaarden og Håvard Barsten, Bølgen & Moi Tjuvholmen.

 

Poengskalaen er femdelt: 

Meget god kvalitet 90-100p

God kvalitet 80-89p

Middels kvalitet 70-79p

Under middels kvalitet 60-69p

Bør unngås 50-59p 

Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til
Ukens kake

Endelig noe godt du kan bruke tyttebærene til

Mange lar det bli med tilbehør til kjøttkakene, men friske tyttebær smaker fantastisk sammen med den fete mascarponekremen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her