Topp hvitvin i boks

Topp hvitvin i boks

Denne hvite pappvinen er fortsatt blant de beste på markedet.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Sommerspalten "Gjensyn"
Apéritif smaker i løpet av et år svært mye god vin. Mange av disse fortjener en ekstraordinær omtale, derav spaltene Ukens vin og Godbiter i pollisten .
I sommerferien tar begge spaltene fri, men for Ukens vin benytter vi likevel sommerukene til å hente opp igjen noen av pollistens aller beste kjøp. Viner som år etter år beviser sin kvalitet ved å stikke seg ut i mengden av polets tilbud.
Vi har valgt å kalle denne sommerspalten " gjensyn ", men du som abonnerer på Ukens vin vil motta disse tipsene på e-post.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Det er ikke bare navnet som gjør at Yamada Pecorino BiB 2014 (59747) til kr. 369,90 skiller seg fra andre hvite boksviner. Også kvaliteten, fylden og karakteren er av et annet kaliber. Og likevel koster den ikke noe mer enn de fleste andre.

Les mer om ukens gjensyn her

2011-utgaven holder samme høye kvalitet som året før. Men årgangen som sådan bød på utfordringer for vinbøndene. Avlingene var nesten en femdel lavere enn normalt i Abruzzo som et resultat av kjølig vær under blomstringen. Innhøstingen ble dessuten forsinket med 10 dager til tross for ekstremvarme i august som også bidro til redusert volum.

Like sjelden

Fra samme årgang kommer Yamadas søster, Ispira Passerina Colline Pescaresi 2011 (98527) . Også den laget av en sjelden lokal drue, nemlig passerina. Som pecorino har den sine røtter i nabofylket Marche hvor den sågar har fått sitt egen DOC, Offida Passerina.

Men «vår vin» tilhører IGT Colline Pescaresi som altså er i Abruzzo. Passerina er noe mer produktiv enn pecorino. Dessuten har den en lengre vekstsyklus. Smaksmessig er den like rund og fyldig i frukten, i hvert fall når sammenligningsgrunnlaget er som her. Men den har også veldig god syre og mineralkarakter, takket være det kalkholdige leirjordsmonnet.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille denne ukens vintips trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Yamada Pecorino 2014

Produsent:
Ciccio Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5974701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Ispira Passerina Colline Pescaresi 2011

Produsent:
Ciccio Zaccagnini
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Abruzzo
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
9852701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen