Dagens rett

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Foto: (Istock)

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco

Å servere kyllingen på mexicansk vis, er en god erstatning eller variasjon til taco.
25 Mai 2023 - 23:00

Denne oppskriften krever at du starter kvelden før og lar kyllingfileten marinere over natten. Men du kan gå rett på, siden det er så mye smak i de andre ingrediensene. Fravær av marineringen kan erstattes av ditt favoritt-tacokrydder. 

Visste du at du kan lage ditt eget tacokrydder?

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Fremgangsmåte

  1. Kyllingfilet og marinade: Bland sitronsaft, finhakket koriander, olivenolje, sitronpepper og salt i en pose. Tilsett kyllingfiletene og knytt posen. Legg kjøttet kaldt over natten.
  2. Stek kyllingfiletene lyse brune i en panne. Legg kjøttet over på en fjel og skjær det i tynne skiver.
  3. Skjær rødløk og paprika i strimler. Stek først rødløken til den er blank. Tilsett så paprika og stek til den er mør.
  4. Bland sammen med kyllingstrimlene eller hold dem separat.
  5. Tomatsalsa: Hakk tomater og vårløk, og bland det i en skål med tomatketchup, olivenolje og finhakket chili. Tilsett Tabasco, presset hvitløk og smak til med litt sitronsaft.
  6. Guacamole: Finhakk chili, løk, tomater og en liten bunt koriander. Bland inn most avokadokjøtt og presset sitronsaft.
  7. Fordel kyllingfyllet i varme tortillas og ha på maiskorn og smuldret ferskost (Queso fresco). Server guacamole og mexicansk tomatsalsa samt ekstra lime ved siden av .

Tips: Om du ikke får tak i meksikansk Queso fresco, kan du bruke fra skjørost fra Rørosmeieret eller ricotta. 

Tips: Tomatsalsaen passer også godt som dip til meksikanske chips.

Lyst på en annen tortilla finner du mange forslag her

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her