UKENS KAKE: Heretter er det ikke lov å kaste brød
Ukens kake

Heretter er det ikke lov å kaste brød

Arme riddere er som skapt for en situasjon hvor vi prøver å redusere matavfallet. Smaker knallgodt gjør denne klassikeren også.

Noe av det beste jeg visste som barn var brødskiver dyppet i egg og melk, stekt i smør, med sukker eller hjemmelaget syltetøy på toppen. Så enkel var barndommens gleder.

Selv i dagens overflodsamfunn smaker arme riddere fantastisk. Ikke minst siden det er en utmerket måte å utnytte noe som ellers ville havnet i søpla. Nemlig daggammelt brød. 

Selv om hvitt brød er det vanligste til denne bruken, er også grovt brød velegnet. 

I disse oppskriftene bruker du noe som ofte havner i matsøpla

Og arme riddere - et navn vi har fått fra Tyskland -  er en veldig tradisjonsrik rett. Ifølge Wikipedia er den eldste nedtegnete oppskriften å finne i Buoch von guoter spîse fra 1300-tallet. På engelsk heter retten poor knights of Windsor eller franch toast og på fransk pain perdu - eller tapt brød som det litt upresist blir på norsk. Kjært barn har mange navn, for retten finnes i alle vestlige matkulturer.

Prøv gjerne denne vrien på tapt brød

Se våre andre oppskrifter på arme riddere

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Arme riddere med jordbær og iskrem

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall. Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider. Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne. Dryss over litt melis og bland godt. Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen