UKENS KAKE: Heretter er det ikke lov å kaste brød
Ukens kake

Heretter er det ikke lov å kaste brød

Arme riddere er som skapt for en situasjon hvor vi prøver å redusere matavfallet. Smaker knallgodt gjør denne klassikeren også.

Noe av det beste jeg visste som barn var brødskiver dyppet i egg og melk, stekt i smør, med sukker eller hjemmelaget syltetøy på toppen. Så enkel var barndommens gleder.

Selv i dagens overflodsamfunn smaker arme riddere fantastisk. Ikke minst siden det er en utmerket måte å utnytte noe som ellers ville havnet i søpla. Nemlig daggammelt brød. 

Selv om hvitt brød er det vanligste til denne bruken, er også grovt brød velegnet. 

I disse oppskriftene bruker du noe som ofte havner i matsøpla

Og arme riddere - et navn vi har fått fra Tyskland -  er en veldig tradisjonsrik rett. Ifølge Wikipedia er den eldste nedtegnete oppskriften å finne i Buoch von guoter spîse fra 1300-tallet. På engelsk heter retten poor knights of Windsor eller franch toast og på fransk pain perdu - eller tapt brød som det litt upresist blir på norsk. Kjært barn har mange navn, for retten finnes i alle vestlige matkulturer.

Prøv gjerne denne vrien på tapt brød

Se våre andre oppskrifter på arme riddere

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Arme riddere med jordbær og iskrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

3 stk
2.5 dl
1 ss
sitronskall, finrevet
50 g
1 stk
jordbærkurv

Fremgangsmåte

Pisk egg, melk, sukker, vaniljesukker og sitronskall.

Varm en panne til middels varme. Ha oppi litt smør av gangen. Dypp loffskivene i eggeblandingen og stek pent brune på begge sider.

Legg over på et serveringsfat. Hold dem lune. Del jordbærene i skiver eller mos dem om de er veldig modne.

Dryss over litt melis og bland godt. Server ridderne med jordbær og iskrem eller pisket fløte.

Tips:
Pynt med sitronmelisse eller mynte.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen