Ukens kake
Prøv en ny oppskrift på ostekake

Prøv en ny oppskrift på ostekake

Et par små grep og ostekaken får en ny smak. Denne vil du like.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2016 - 20:54

Alle elsker ostekake, og alle har sin favoritt. Men innimellom kan det være på sin plass med litt ny inspirasjon. Som her hvor epler og ingefær setter den lille ekstra spissen.

Den kommer garantert til å falle i smak. 

Og om du synes det blir for mektig med seterrømme, er det selvsagt mulig å velge en magrere type.  

Se alle våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Ostekake med eple og ingefær

Ostekake med eple og ingefær

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
    Legg bakepapir i bunnen av en 24 cm springform.
  2. Ha kjeks og ingefær i en foodprosessor og kjør til det blir en fin masse.
  3. Tilsett smør og kjør til det hele er godt blandet.
  4. Ha massen i formen og klem den på plass med baksiden av en spiseskje, først oppover sidene og deretter bunnen.
  5. Sett formen i kjøleskapet mens du forbereder resten av kaken.
  6. Sett stekeovnen på 150 ºC.
  7. Fyll
    Skrell eplene og fjern kjernehuset og skjær dem i tynne skiver.
  8. Ha eplene i en kjele med vann, sukker, sitronsaft og sitronskall og kok til de er knapt møre. Ha eplene over i et dørslag og la de avkjøles noe.
  9. Ha kremost, sukker, egg, ingefær og rømme i en foodprosessor og kjør det til en glatt masse.
  10. Fordel de avkjølte eplene i bunnen av formen og hell ostemassen over.
  11. Stek kaken midt i ovnen i ca 1 time, til ostemassen er fast. La den avkjøles i formen og sett den i kjøleskapet natten over.
  12. Pyntes med topper av krem.

Her finner du mange oppskrifter på ostekaker

Se alt det gode du kan bruke epler til

Bak noe godt av sensommerens frukter og bær

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her