Ukens kake

Sunnøves Ostekake

Stek en ostekake til kaffen
Foto: (archmercigod)

Stek en ostekake til kaffen

Ostekake er manges favoritt, og når du tilbereder den i stekeovnen kan den nytes enten lun eller kald.
Aase E. Jacobsen
25 Januar 2018 - 13:00

I Norge er det mest vanlig å lage ostekake med gelatin og som stivner i kjøleskapet. Men bakt ostekake er også veldig godt, om enn en litt annen smak og konsistens. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak, som understrekes av bærsausen. 

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Sunnøves Ostekake

Sunnøves Ostekake

Fremgangsmåte

Bunn:
Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør. Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten. Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.

Ostemasse:
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen. Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
 
Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet. Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
 

Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte. Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken. Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.

Her finner du oppskrift på bærsaus

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Kari-Janne Rand

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her