I Norge er det mest vanlig å lage ostekake med gelatin og som stivner i kjøleskapet. Men bakt ostekake er også veldig godt, om enn en litt annen smak og konsistens. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak, som understrekes av bærsausen.
Ukens kake
Sunnøves Ostekake
Foto: (archmercigod)
Stek en ostekake til kaffen
Ostekake er manges favoritt, og når du tilbereder den i stekeovnen kan den nytes enten lun eller kald.
Aase E. Jacobsen
25 Januar 2018 - 12:00
Sunnøves Ostekake
Fremgangsmåte
- Bunn:
- Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør.
- Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten.
- Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.
- Ostemasse:
- Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene
- Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen.
- Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
- Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet.
- Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
- Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte.
- Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken.
- Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.
Her finner du oppskrift på bærsaus
Se våre andre oppskrifter på ostekake
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
New Zealand
Volum: 0.38 l Pris: 364.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG -
86 POENG
Forsiden akkurat nå