UKENS KAKE: Stek en ostekake til kaffen

Ukens kake Sunnøves Ostekake

(archmercigod)

Stek en ostekake til kaffen

Ostekake er manges favoritt, og når du tilbereder den i stekeovnen kan den nytes enten lun eller kald.

I Norge er det mest vanlig å lage ostekake med gelatin og som stivner i kjøleskapet. Men bakt ostekake er også veldig godt, om enn en litt annen smak og konsistens. Denne oppskriften har en rømme- og vaniljetopping som gir en fin syrlig smak, som understrekes av bærsausen. 

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Sunnøves Ostekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

Bunn
8 ss
Ostemasse
150 g
4 stk
Rømmeblanding

Fremgangsmåte

Bunn:
Kjør kjeks, sukker og kanel i en kjøkkenmaskin. Tilsett smeltet smør. Fordel massen jevnt i bunnen (ca. 26 cm springform). Press bunnen lett ned med håndflaten. Stek bunnen i ovnen ca 10 min. 180C.

Ostemasse:
Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Rør ost, vaniljefrø, sukker og sitronsaft glatt i kjøkkenmaskin. Tilsett eggene, ett om gangen. Legg ostemassen oppå den stekte bunnen og stek videre ved ca 200C i ca 20 min. eller til ostemassen er stivnet. (Tiden kan variere noe, avhengig av type stekeovn.
 
Sjekkes ved at man stikker en kniv ned i massen og deretter drar kniven litt til siden for å se om massen er stivnet. Massen skal være som en pudding. Ved for lang steking kan massen lett bli for hard og tørr.)
 

Skrap ut vaniljefrøene og bland de med rømme og sukker i minimum 20 min. før bruk, slik at sukkeret får tid til å smelte. Hell massen forsiktig over den varme kaken og sett den tilbake i ovnen i 2 min. Avkjøl kaken. Serveres med jordbær, bringebær eller solbærsaus.

Her finner du oppskrift på bærsaus

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: archmercigod

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen