Ukens kake

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Valentinekaken lager du på en liten time
Foto: (Zufar Kamilov)

Valentinekaken lager du på en liten time

Denne kaken formelig skinner av lykke. Kanskje får du ikke tak i rød marsipan, men kaken blir like god med hvitt marsipanbånd.
Aase E. Jacobsen
14 Februar 2019 - 13:00

Utseendet er viktig på en valentinkake, men smaken må også sitte. Du kan komme unna med en hurtigløsning som denne uten at det går på bekostning av smaken. Selv midtvinters. For når vinterbærene får et ekstra dryss av melis blir de søtere. Et annet tips er å dryppe over litt likør, gjerne sitruslikør som Cointreau eller triple sec.

Du kan godt bruke vaniljekrem fra butikken. Den er litt tyngre/fastere og kan med fordel blandes med pisket krem. 

Hjerteformer kommer du kanskje ikke utenom. Selv om en rund kake jo smaker like godt. 

Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Hjertekake med vaniljekrem og bringebær

Fremgangsmåte

Bunn:
Bland hvetemel og sukker. Smuldre smør inn. Kna inn vann slik at deigen blir glatt. Sett kaldt i 30 minutter. 

Tips:
Du kan bruke ferdig paibunn fra butikken. 

Press deigen i en hjerteformet springform. La det bli en kant på ca 3 cm. Stekes ved 200 grader i 10 minutter. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Pisk kesam luftig med lime. Pisk kremfløten stiv med melis og brett kesamen inn i kremen. Sett kaldt. 

Gele til bringebærlokk:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Rør ut melis i kokende vann. Rør deretter inn gelatin. La stå på benken i romtemperatur slik at den ikke stivner.

Marsipanbånd:
Hvis du vil ha rød ring, kan du bruke farget marsipan eller farge den selv. Kjevle den deretter ut, gjerne på et bakepapir eller silikonmatte. Skjær ut et bånd på minst 70 cm x 6 cm. 

Montering:
Løsne forsiktig bunnen fra formen og legg den på et kakefat. Hell kremen oppå paibunnen. Legg marsipanbåndet rundt kaken. Det kan være greit å ha fire hender til akkurat dette.

Legg bringebærene som er delt i to (hvis de er store) tett i tett. Dryss over melis hvis de er litt sure (eller klar likør). Fordel gelatinen over. Glatt over med en spatel el bred kniv  som du dypper i kokende vann. Sett kaken kaldt i minst 15 minutter.

Tips:
Du kan godt bruke friske jordbær. De bør deles i fire hvis de er store. Gi de et ekstra dryss med melis hvis de er sure.

Pynt med mynteblader. 

Tips:
Du kan også lage denne i mini hjerteform. Da holder oppskriften til 2 kaker.

Her er oppskriften på en annen veldig lettvint hjertekake

Vi har enda flere supre oppskrifter på pai

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her