Ukens vin
Disse rødvinene byr på maks vinglede for en liten penge - og du finner dem i polhyllene

Disse rødvinene byr på maks vinglede for en liten penge - og du finner dem i polhyllene

Samtlige byr på veldig mye moro og vinglede. De finnes i de aller fleste polutsalg og er altså bare å nappe med seg på neste poltur.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2018 - 14:00

A.A. Badenhorst The Curator 2016, Saladini Pilastri Rosso Piceno 2016, Fairview Goats do Roam 2016, D`Ágly Blend #2 Cotes Catalanes 2016, Niepoort Fabelaktig Douro 2016 og Bod. Barahonda Carro Monastrell Viñas Viejas 2016 – og i denne rekkefølgen – byr på aller mest blant de røde basisvinene i prisklassen under 140 kroner. Og alle er gode grunner til å droppe påsketur til Systembolaget, for ingen av dem får du tak i der.

Niepoorts nå så klassiske «morovin» koster riktignok bare 99 kroner taxfree, så skal du ta den veien, har du herved et godt tips.

Ved siden av å være veldig gode kjøp, er alle laget av produsenter som jobber enten biodynamisk, økologisk eller i hvert fall bærekraftig i vinmarken.

Les mer om Curator her

Saladini har vært en favoritt lenge

Samt ikke minst Fairview

Og Barahonda kan du lese mer om her

Flere av dem har skrukork som er perfekt for ferietid eller uteliv, vi nærmer oss jo den tiden, og sørfranske D’Agly er sågar tappet i plastflaske (PET) – selvsagt nedbrytbar. Den er laget av et kooperativ og av økologisk dyrkete druer, men er blandet av Claude Vialade hvis familie har egen vingård i Corbieres, og ikke minst er faren i huset, Pierre Vialade, blant dem som startet den økologiske revolusjonen i Languedoc-Roussillon på 1980-tallet. Samtidig som Claude har vært involvert i messen Millesime Bio siden starten for 25 år siden.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her