Varme drinker i juletiden

Akevitt og juleøl er populær drikke i tiden vi nå er inne i. Har du mulighet så er det en gang i blant både koselig og avslappende med en varm drink. Benytt romjula til å bli bedre kjent med Apéritifs bartender. Allerede her får du en rekke flotte oppskri
Redaksjonen
29 Desember 2005 - 11:15

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Hot Lumumba drinkoppskrift

Hot Lumumba drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Hot Lumumba er den varme versjonen av Lulumba som på merkelig vis har fått navn etter en afrikansk statsminister.

Les historien her

Smelt kokesjokolade på lav varme. Tilsett melk og varm opp til kokepunktet. Tilsett deretter rom, gjerne Havana Club Añejo 7 años. Ha eventuelt litt vispet krem på toppen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

X-mas Coffee drinkoppskrift

X-mas Coffee drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha sukker, kaffe og absolut i et rocksglass og rør godt.
  2. Hell forsiktig lettpisket fløte som er blandet med safran og litt sukker på toppen.
  3. Garneres med appelsinskall eller et dryss av safran.

Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon

Vurder oppskriften

Carajillo - servert varm - drinkoppskrift

Carajillo - servert varm - drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Hell brandy i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.
  2. Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.
  3. Eller med en strimmel med appelsinskall.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Coretto

Fremgangsmåte

Hell sambucca i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.

Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.

Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon

Vurder oppskriften

Jesper Linds Irish coffee

Jesper Linds Irish coffee

Fremgangsmåte

Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon

Vurder oppskriften

Finlandia Coffee

Finlandia Coffee

Fremgangsmåte

Bland vodka og multelikør i et kaffekrus. Rør inn den varme kaffen. Hell lett pisket fløte over baksiden av en skje slik at det legger seg som et lokk på toppen. Dryss over finhakkete multebær. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Tennessee Mud

Fremgangsmåte

Server i et krus med pisket fløte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Irish Coffee for Two

Fremgangsmåte

Fordel Grand Marnier og sukker i to irish coffee glass, varmes i microovn. Flamber likøren, hell i kaffen til ca 2-3cm fra randen. Fordel whiskey mellom glassene og topp med pisket fløte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Italian Coffee

Fremgangsmåte

Serveres i kaffekrus, med en klype malt koriander.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Lift

Fremgangsmåte

Bland og server i et krus med pisket fløte.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

Kaffegløgg

Fremgangsmåte

Sendt inn av Ann-Helen Johansen, Norsk Kaffeinformasjon

Vurder oppskriften

Kveldskos

Fremgangsmåte

Sendt inn av Ann-Helen Johansen, Norsk Kaffeinformasjon

Vurder oppskriften

Kvitfjell kaffe

Fremgangsmåte

Lages akkurat som den mer kjente Irish Coffee, men du bytter ut wiskey med overstående. Denne blir søt nok uten brunt sukker. Du kan selvfølgelig bruke sukker etter eget ønske. Toppes med krem og kanel. Serveres i Irish Coffee glass.

Sendt inn av Espen Mostad

Vurder oppskriften

Spesial

Fremgangsmåte

Fyll først 4cl cognac i en kaffe kopp, deretter 4cl Baileys og resten kaffe.

Sendt inn av Glenn Mathisen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her