Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Hot Lumumba!
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Smelt kokesjokolade på lav varme. Tilsett melk og varm opp til kokepunktet. Tilsett deretter Havana Club Añejo 7 años. Ha eventuelt litt vispet krem på toppen.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Apéritif
X-mas Coffee
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha sukker, kaffe, absolut i et rocksglass og rør godt, flyt fløte som er blandet med safran og litt sukker på toppen garneres med appelsinskall.
Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon
Carajillo
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hell brandy i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.
Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.
Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon
Coretto
Ingredienser
Fremgangsmåte
Hell sambucca i et lite forvarmet glass. Avslutt med espresso.
Serveres gjerne på en asjett med en sukkerbit eller to og et glass vann.
Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon
Jesper Linds Irish coffee
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ha whiskey og sukker i rødvinsglass,hell over god kaffe og rør godt! Flyt forsiktig lettpisket fløte over en teskje på toppen. Skal absolutt aldri serveres med sugerør eller teskje.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Jesper Håll og Jesper Lind på temakveld hos Norsk Kaffe Informasjon
Finlandia Coffee
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland vodka og multelikør i et kaffekrus. Rør inn den varme kaffen. Hell lett pisket fløte over baksiden av en skje slik at det legger seg som et lokk på toppen. Dryss over finhakkete multebær.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Sendt inn av Apéritif
Foto: Ekaterina Molchanova
Tennessee Mud
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Server i et krus med pisket fløte.
Irish Coffee for Two
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fordel Grand Marnier og sukker i to irish coffee glass, varmes i microovn. Flamber likøren, hell i kaffen til ca 2-3cm fra randen. Fordel whiskey mellom glassene og topp med pisket fløte.
Italian Coffee
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Serveres i kaffekrus, med en klype malt koriander.
Lift
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland og server i et krus med pisket fløte.
Kaffegløgg
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Ann-Helen Johansen, Norsk Kaffeinformasjon
Kveldskos
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Sendt inn av Ann-Helen Johansen, Norsk Kaffeinformasjon
Kvitfjell kaffe
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lages akkurat som den mer kjente Irish Coffee, men du bytter ut wiskey med overstående. Denne blir søt nok uten brunt sukker. Du kan selvfølgelig bruke sukker etter eget ønske. Toppes med krem og kanel. Serveres i Irish Coffee glass.
Sendt inn av Espen Mostad
Spesial
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Fyll først 4cl cognac i en kaffe kopp, deretter 4cl Baileys og resten kaffe.
Sendt inn av Glenn Mathisen