Wok med shiitake & scampi
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Del opp alle grønnsakene i strimler eller biter.
Varm opp woken med 1/3 av oljen, og begynn med å steke soppen. Du ser at at oljen er varm nok ved å prøvesteke en liten bit. Når oljen freser, er den passe varm.
Sil av kraften, ha i resten av oljen, og ha så i løken. La dette steke et øyeblikk før du har i rettich, persillerot og resten av grønnsakene. Spinat og purre has i sist. La alt steke i 2-4 minutter. Ha i scampiene tilslutt - de skal bare bli rosa - da er de ferdige. Ligger de for lenge blir de seige og tørre.
Helt tilslutt tilsettes soyasausen og buljongen. Hvis du ønsker retten noe tykkere, ka den jevnes ut med 2 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann. Server straks.
Til denne retten serveeres ris som evt. kan kokes med gurkemeie eller safran for å få en gul farge. Dersom ønskelig kan scampiene byttes ut med 4-500 g kyllingfilet.
Shiitake er en velduftende og raffinert sopp som kjennetegnes av en fin og mild soppsmak. Fersk shiitake egner seg til de fleste former for tilberedning, steking, til supper, eller som tilbehør. Men, den er tungt fordøyelig og bør derfor stekes/kokes godt i tilberedningsprosessen.
Tørket shiitake har en fastere konsistens og egner seg meget godt til blant annet orientalsk mat.
Lyst til å legge noe annet i wokpanna er det veldig mange forslag her
Mange flere oppskrifter med scampi finner du her
Og her oppskrifter med Shiitake
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Bama
Drikke som passer til denne oppskriften
Her får du vite hvordan du woker med best resultat