Wok med shiitake & scampi

Shiitake er en sopp, bare så det er avklart. I dagens rett spiller den hovedrollen sammen med scampi. Benytt den best egnede panna du har. Generelle tips til woking får du også i tillegg et tips til deilig vin i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kanregistrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Wok med shiitake & scampi

Fremgangsmåte

Del opp alle grønnsakene i strimler eller biter.

Varm opp woken med 1/3 av oljen, og begynn med å steke soppen. Du ser at at oljen er varm nok ved å prøvesteke en liten bit. Når oljen freser, er den passe varm.

Sil av kraften, ha i resten av oljen, og ha så i løken. La dette steke et øyeblikk før du har i rettich, persillerot og resten av grønnsakene. Spinat og purre has i sist. La alt steke i 2-4 minutter. Ha i scampiene tilslutt - de skal bare bli rosa - da er de ferdige. Ligger de for lenge blir de seige og tørre.

Helt tilslutt tilsettes soyasausen og buljongen. Hvis du ønsker retten noe tykkere, ka den jevnes ut med 2 ss maisennamel utrørt i 2 ss vann. Server straks.

Til denne retten serveeres ris som evt. kan kokes med gurkemeie eller safran for å få en gul farge. Dersom ønskelig kan scampiene byttes ut med 4-500 g kyllingfilet.

Fakta om Shiitake
Shiitake er en eksotisk gjest fra Kina, Korea og Japan som ofte dyrkes på eiketre etter en mer enn 1000 år gammel oppskrift.

Shiitake er en velduftende og raffinert sopp som kjennetegnes av en fin og mild soppsmak. Fersk shiitake egner seg til de fleste former for tilberedning, steking, til supper, eller som tilbehør. Men, den er tungt fordøyelig og bør derfor stekes/kokes godt i tilberedningsprosessen.

Tørket shiitake har en fastere konsistens og egner seg meget godt til blant annet orientalsk mat.

Lyst til å legge noe annet i wokpanna er det veldig mange forslag her

Mange flere oppskrifter med scampi finner du her

Og her oppskrifter med Shiitake 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her får du vite hvordan du woker med best resultat

En bok om wok

Her finner du flere wokretter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen