Lag et helnorsk ostebord
Inviter på et sensommerlig ostebord med norsk ost og nysyltet norsk frukt og bær. Her er gode tips også til drikkefølget.
Les hele sakenVi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev. Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
Inviter på et sensommerlig ostebord med norsk ost og nysyltet norsk frukt og bær. Her er gode tips også til drikkefølget.
Les hele sakenDet er lov å ha det litt halloween-moro selv om du ikke vandrer gatelangs utkledd som en krysning av Madam Mim og en cyborg.
Les hele sakenSvineknoke er en ufortjent lite brukt råvare som i hjemmesaltet utgave og med fint drikkefølge blir mottatt. Her er oppskriften.
Les hele sakenRester etter krabbefesten skaper ny feststemning på tallerkenen som brandade. Her er oppskriften og drikkeforslagene.
Les hele sakenLammeskanker med marokkansk krydring og ekstra lang tilberedning som i denne oppskriften krever viner som har lagt litt tid bak seg.
Les hele sakenFyll grønnsaker med det du har i kjøleskapet og la dem spille hovedrollen på tallerkenen. Oppskrifter med drikkeforslag får du her.
Les hele sakenTorsdag er det kalkun på alle amerikanske bord. Her finner du alle de gode oppskriftene for en skikkelig amerikansk høsttakkefest.
Les hele sakenFisk og vilt. Vilt og fisk. Innkjøpt eller medbragt. Ribbet og rå. Veltillaget og velduftende. Alt toppet med spesiallagete sauser. Få med deg de flotte oppskriftene fra Leif Arne Plahter.
Les hele sakenHvis du har fylt fryseren med sopp, er en risotto et lettvint alternativ. Prøv denne oppskriften. Aller mest dekorativ og delikat blir den med den gylne kantarellen.
Les hele saken- Jeg spiser krabbe nesten hver eneste dag i sesongen. Mitt ønske er at kokkelandslaget snart setter krabbe på programmet. Det fortjener denne flotte råvaren, sier restauratør, Ove Fjørtoft, Sjøbua i Ålesund.
Les hele sakenNorske epler må nytes nå, enten som de er eller i tilberedt form. Som en avveksling til eplekaken, og siden det ikke er sunt med for mye kaker, lar vi eplene gjøre jobben som tilbehør til kveldskosen.
Les hele sakenFør du kaster deg over julematen, kan det være fornuftig å avslutte høsten på en smaksrik måte.
Les hele sakenLa svinesteika få litt høstlig smak av skog og samle familien eller venner rundt en god gammeldags søndagsmiddag.
Les hele sakenHøstens overflod av norske grønnsaker kan ved hjelp av grillens magiske kraft forvandles til et gourmetmåltid.
Les hele sakenDet er faktisk svinekjøtt vi spiser mest av her til lands. Svinekjøtt er mildt i egensmak og kan derfor være utgangspunkt for utrolig mange spennende smaksopplevelser bare kreativiteten kan få litt spillerom. Forslag til matchende viner følger selvsagt me
Les hele sakenDet er høst, og det er på tide å tenke på skikkelige høstmiddager med mørt kjøtt som hovedattraksjon. Om det er gryterett, biff, stek - eller kanskje bare en suppe du har planer om å servere dine nærmeste, så er det greit å ha noen kjøreregler for hånden.
Les hele sakenAugust er krepsemåneden. Og da tenker vi på ferskvannskrepsen som hentes opp fra elver og innsjøer i løpet av noen hektiske augustnetter. Som for annet ferskvannsfiske må du ha fiskekort for å fange dette ettertraktede skalldyret som våre naboer i øst går
Les hele sakenAldri har vi kunnet kose oss med så mange ulike juleøltyper som i år. Og da er tiden inne for å utvide bruksområdet for denne sesongvaren. Denne gangen heller vi det både i gryta og i glasset. Men det er også gode råd for den som likevel foretrekker vin t
Les hele sakenEt måltid med luksuriøse ingredienser og tilsvarende drikkevarer varer ekstra lenge i form av gode minner. Da kan vi glemme en liten stund at prisen ikke er spesielt budsjettvennlig. I verste fall tåler vi å leve på havrelefse i lang tid etterpå.
Les hele sakenKjøp et stort gresskar, og lag ekte halloweenstemning både på bordet og på tallerkenen. Gresskar smaker søtt og godt og bør kunne få tilhengere blant de yngste også - bare du ikke sier at det er sunt.
Les hele sakenDet er røykt fet fisk vi har i tankene - og denne gangen uer. Prøv en østlandsk klassiker som er så god at den godt kan settes på festbordet. Selvsagt med gode drikkeforslag til.
Les hele sakenIngenting er som å gnage nykokte norske maiskolber med godt smør, men det finnes også alternative avnytelser av delikatesse. Som maislapper, og med litt kreolsk krydret tilbehør blir det fest midt i uka, som også ungene kommer til å sette pris på.
Les hele sakenMens vi venter på årets ferske lammekjøtt, må vi nøye oss med det nestbeste, nemlig lammepølser, og det i en riktig så varmt krydret versjon. Ingen dårlig erstatning, spesielt ikke når du kan kose deg med en god rødvin til.
Les hele sakenNå bugner fiskediskene med nykokt krabbe, og et ferdigrenset krabbeskall eller to blir til den deiligste kveldsrett til en overkommelig pris og uten for stort tidsforbruk. Heller ikke behøver du å bruke mye penger på drikkevarene som naturlig hører med.
Les hele sakenEnten du feirer halloween eller ei, er gresskarsuppe god og rimelig høstmat. Da har du råd til noe godt i glasset også. Her gir vi deg en rekke forslag passende drikke.
Les hele sakenDen 31. oktober skjer det igjen. Etter en runde i nabolaget utkledt som de uhyrligste vesener, er det deilig å komme inn i varmen til ekte Halloween-mat, nemlig en smaksrik gresskargryte med passende drikke til.
Les hele sakenMennesker sammen omkring god mat og godt drikke... lukke verden ute. Glemme regn, vind og mørke for en stund - bare være sammen. Vi kunne lære mye av amerikanernes tradisjoner med høsttakkefesten "Thanksgiving"!
Les hele sakenNår du nå får tilgang til ferskt fasankjøtt, er det grunn til å tromme sammen til høsttakkefest. Hvilken vin du velger til, avhenger helt av budsjett og smak. Her får du rikelig med forslag.
Les hele sakenSkrekk og gru - snart er det natt til 31. oktober igjen; årets skumleste natt. For barna er det nok godteriene som er det aller viktigste, men oppskriftene du får her bør friste hele familien - selv om drikkeforslagene er forbeholdt de voksne.
Les hele sakenNyhøstet mais blir til den deiligste suppe som metter mange for en liten penge. Fristende er det i alle fall å fylle sekken med gule søte, velsmakende og ikke minst næringsrike mais du selv har skåret. Da har du også råd til noe godt i glasset ved siden a
Les hele sakenDu står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenBli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
Les hele sakenDen 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenDen 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele sakenBli med på en sommerkveld fylt med 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.
Les hele sakenDu har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.
Les hele sakenMaster of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenDenne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenI denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.
Les hele sakenI spesialpolet i juni må ølnyhetene spille annenfiolin.
Les hele saken