Aichas makrell med ertehummus
Foto: Aicha Bouhlou

Aichas makrell med ertehummus

Makrell er favoritt nummer en hos mange, først og fremst fordi den smaker så godt, men også fordi den er rimelig. Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.

Fremgangsmåte

  1. Varm grillen. Dryss salt og pepper over makrellfiletene, og pensle dem med olivenolje.
  2. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned og grill i 5-6 minutter uten å snu fisken.
  3. Hummus:
    Kok erter møre i lettsaltet vann i ca. 2 minutter og hell av kokevannet.
  4. Sil av vannet til kikerter, men spar på litt av vannet. Knus hvitløk med flatsiden av en kniv og press saften av sitron.
  5. Kjør erter, kikerter, hvitløk, sitronsaft, tahini, spisskummen og dill til en puré i en kjøkkenmaskin eller med en håndblender.
  6. Tilsett litt av vannet til kikertene for å få ønsket tykkelse og konsistens på hummusen. Smak til med salt.
  7. Topping:
    Grovhakk løk, soltørkede tomater og dill. 
  8. Varm olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk og har fått en gyllenbrun farge.
  9. Rør inn pinjekjerner og rosiner, og stek i 1 minutt til.
  10. Tilsett soltørkede tomater, dill, balsamicoeddik, honning og vann
  11. Server grillet makrell med erterhummus, og topping. Dryss gjerne over litt grovhakket chili og dill hvis du har.

Tips:
Hvis du ikke har grill, kan du steke makrellfiletene i en grillpanne.

Lyst på en annen oppskrift med makrell

Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her